Puding olaszul egyszerűen: a panna cotta az egyik legfinomabb olasz desszert

Egyszerű, trendi, finom, gyümölcsös

SóBors 2018. július 7.

Tudsz pudingot főzni? Akkor nyilvánvalóan a panna cotta is sikerülni fog. Biztos lehetsz benne, amennyivel jobban hangzik az utóbbi, annyival finomabb is. A panna cotta nem más, mint egy egyszerű vaníliás tejpuding, nyáron természetesen gyümölcsös öntettel.

Ebbe a könnyű, remegős, olasz édességbe tulajdonképpen csak tejszín, jó minőségű tej, némi vanília, cukor, és zselatin kell, minden más opcionális. Elrontani nem igazán tudod, habár ahány helyen nézed, annyiféle receptet fogsz találni.

panna_cotta.jpg 

A különbség a tejszín-tej arányában, a cukor mennyiségében, és a felhasznált zselésítőben lehet. Ez utóbbi eredetileg halcsontból kifőzött enyv volt, (lévén olasz édesség), de ettől ma már szerencsére nyugodtan eltekinthetünk. Használhatsz zseléport, színtelen tortazselét, lapzselatint, vagy, ha tartod magad a szép vega hagyományokhoz, akkor agar-agarral is működik a dolog, természetesen. 

Haladók tányérra borítják, kezdők pohárban kínálják

Ha vendégeket vársz, kalkuláld bele, hogy 5-6 órára feltétlenül szükség van ahhoz, hogy a krémed megszilárduljon. Tálaláskor két módszer közül választhatsz, van a haladó, bevállalós, amikor már annyira bízol a bevált receptedben és a technikádban, hogy szuflés tálkában hagyod megdermedni a tejpudingot, majd tányérra borítod, és ott csorgatod körbe jól az öntettel. A kezdőknek azonban a szép, átlátszó üvegpohárban, vagy trendi csatos üvegben tálalást javasoljuk elsőre. Az öntet így is simán elfér a tetején, viszont megússzuk a tányérra borítással járó izgalmakat. Persze, egyszer mindent el kell kezdeni...

Fotó: Shutterstock

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr5014081585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.