Moszkauer, a szerény külsejű ízbomba

Kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik

Belsőolga 2018. július 10.

A moszkauer igazi retró édesség, amióta az eszemet tudom, ott van a cukrászdák vitrinjei mögött. Szerényen húzódik meg, nem egy tolakodó süti: se nem habos, se nem színes, még csak nem is nagy darab, és a csoki is a talpát borítja be.

Az íze viszont maga a csoda. Diós, csokis, kandírozott narancshéjas ízbomba. Amit egyébként meglepően egyszerű elkészíteni, kezdők is nyugodtan nekiállhatnak. Két dologra kell csak figyelni: a méretre, és az időre. A mérettel kapcsolatban az a jó tanácsunk, hogy egyszerre 9 halomnál többet ne rakj a sütőlapra, mert összefolynak, és sok kis korong helyett egy nagy, egybefüggő moszkauered lesz.

shutterstock_789901984.jpg

A moszkauer kényes a túlsülésre is. Láttátok a Matrix című filmet? Hát persze, hogy láttátok, mindenki látta. Megvan még az a jelenet, amikor Neo először jár az Orákulumnál, aki éppen sütit készít? Na, úgy kell a sütő mellett állni, és kukucskálni be az üvegajtón, majd a megfelelő másodpercben kirántani a sütőből a tepsit, nehogy túlsüljön.

A szilikon áldásai háziasszonyok számára

Ez után várni kell egy kicsit, míg kihűl és megköt a süti, akkor le lehet szedni a sütőpapírról. Mindenképpen használj szilikonos sütőpapírt, vagy szilikonos sütőalátétet, különben soha, de soha nem fog lejönni a tepsiről a sütid!
A végén elvileg be kell kenni a korongok egyik felét csokival, de ez opcionális, anélkül is megvagyunk.

Kandírozott narancshéj az Aldi és a Lidl állandó kínálatában is szerepel, de mostanában már nagyjából bárhol megvásárolható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr4414091127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.