Izgalmas és egyszerű: zöldborsós tokány csirkéből, amit mindenki szeret
Ananász? Őszibarack? Vagy meggybefőtt?

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zöldborsós tokány egy nagyon szexi étel, szinte mindenki szereti. Nem kell küzdeni a nagy szelet húsokkal, ugyanakkor frissítően hatnak benne a kis zöld bogyók, és ha csirkéből készíted, még a tűzhely mellett sem kell órákig állnod. Édes gyümölccsel kombinálva még finomabb.

A legtöbben a húsételekhez nehezen tudják elképzelni a gyümölcsöket, pedig nagyon jó párosítás. Főleg, ha egy kicsit lazítunk a napi cukorbevitelen, és friss gyümölcs helyett befőttel kínáljuk.

Az ananász például kimondottan jól meg a csirkéhez, és a borsóhoz is, próbáld ki egyszer ezt a párosítást, de ha az őszibarackot, vagy a meggyet jobban szereted, arról sem beszélnénk le.

Persze, ha maradnál az eredeti, sós verziónál, akkor hagyd a gyümölcsöt, és tegyél a tokányodba még néhány marék borsót.

Zöldborsós tokány

zöldborsós tokány

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 kilogramm csirkemell filé
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dekagramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 ízlés szerint
  • 1 deciliter víz vagy alaplé
  • 2 teáskanál majoranna
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a szalonnát felkockázzuk, és elkezdjük kisütni a szalonna zsírját. Közben a csirkemellet rövid csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy dobozban összerázzuk a liszttel, hogy mindenhol érje.

A szalonnazsírra rádobjuk a lisztből kihalászott csirkecsíkokat, és kissé megsütögetjük benne. Ha megpirult, kiszedjük a húsokat.

A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a többi hozzávalót a borsó kivételével, felöntjük egy kis vízzel vagy alaplével, és fedő alatt főzzük, amíg meg nem puhul a hús.

Amikor szinte késznek nyilvánítjuk, hozzáadjuk a borsót is. Ezzel még főzzük tíz percig. Ha szeretjük, a végén tehetünk bele apróra vágott petrezselymet, de nem muszáj.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük