20 perces vacsora: virslivel töltött cukkini, abszolút kezdőknek is!
Ezt nem lehet elrontani

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szereted a töltött cukkinit, de enyhén szólva nem vagy a konyha ördöge? Akkor ez a recept pont neked való. Nem kell hozzá nyers hússal bajlódnod - tulajdonképpen ez a recept alig valamivel bonyolultabb, mint egy hot-dog, viszont sokkal, sokkal finomabb. És főztél!

Ha már hozzáfogsz, arra azért ügyelj, hogy jó minőségű virslit vásárolj! Ez 80 százalék hústartalomnál kezdődik. Az ennél gyengébb virslikben általában szójával pótolják a hiányzó húst, ami egy csomó nemkívánatos következménnyel jár. A szójás virsli ugyanis dagad, reped, nem finom, és látványra sem éppen kellemes. Igaz, eltakarja a sajt, szóval, ha minden kötél szakad...

Ehhez a recepthez pici cukkinit válassz, akkorát, mint egy hot-dog kifli. Egyrészt az ilyen kis zsenge tököt még nem kell meghámozni, másrészt, mivel még puha, így biztos, hogy sikerül ügyesen kivájni a belsejét, hogy helyet csinálj a virslinek. Ilyenkor még magja sincs, így semmi sem megy veszendőbe.

Sütésnél is biztosra mehetsz

A sütés sem egy bonyolult dolog, a kicsi cukkini pár perc alatt készre sül a sütőben, pont annyi idő alatt, amíg a sajt gusztusosan rápirul a tetejére. Ha szeretnél, készíts hozzá köretnek rizst vagy kuszkuszt, az még egyszerűbb, de köret nélkül is megállja a helyét.

Virslivel töltött cukkini

virslivel töltött cukkini

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 darab cukkini
  • 2 darab virsli
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dekagramm sajt (trappista, mozzarella)
  • 2 csipet só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg a cukkinit, és vágjuk hosszában félbe. Vájjunk ki a közepéből hosszanti irányban annyit, hogy beleférjen a virsli.

A cukkinihajót vékonyan kenjük körbe olajjal (természetesen használhatsz olívaolajat is), majd sózzuk, borsozzuk.

Tisztítsuk meg és zúzzuk össze (vagy vágjuk apróra) a fokhagymát. Szépen oszlassuk el a cukkinihajókon.

Most tegyük bele a vájatokba a virsliket.

Vágjuk apróra a kivájt cukkinihúst, reszeljük le a sajtot. Keverjük össze a kettőt, majd oszlassuk el egyenletesen végig a két cukkinihajón.

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, béleljünk ki sütőpapírral (vagy olajozott alufóliával, ami van otthon) egy tepsit, fektessük rá a cukkiniket, és toljuk be a sütőbe.

Mire a sajt rásül a virslire, a cukkini is megpuhul.

Fokhagymás tejföllel meglocsolva is nagyon finom.

 Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük