Villámgyors bögrés mákos süti, még a reklámszünetben is össze tudod dobni
Nélkülözhetetlen alaprecept

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a süti méltó társa a muffinnak, csak még annál is egyszerűbb. A hozzávalókat bögrével (!!!) kimérjük, mindent egybeöntünk, elkeverjük, és készre sütjük. Még gyümölcsöt sem kell hozzá tisztítani, még formákba sem kell kanalazni, mégis egy finom, szaftos, ízletes sütit kapunk.

Ha szeretitek a mákot, a bögrés-mákos süti minden hirtelen jött vendégség és napsütéses, hétvégi délután megmentője. Szokták mondani, hogy ez a lusta asszonyok sütije, de aki ilyet beszél, az nem ismeri a néplelket. Nem lusták vagyunk: elfoglaltak. Nem azért nem sütünk bonyolult sütit, mert nem tudunk, már hogy ne tudnánk, hanem azért, mert nincs rá időnk. És nyáron nem is szeretnénk.

Mennyivel egyszerűbb összekeverni a hozzávalókat, majd húsz perc múlva kivenni a sütőből, és már mehetünk is ki a kertbe egy jó ízűt trécselni a kávé és a süti mellett! Ez azért sokkal jobb programnak hangzik, mint a konyhában, magányosan senyvedni órákon át, és mennyivel jobb fej az a nő, aki nem akarja a szerettein leverni a konyhai szenvedéseit, mert nincsenek neki olyanok! Sütije viszont van.

Süti is van, életed is marad

Szóval, barát(nő)im, ez itt a tökéletes 21. századi sütemény: házilag is készült, saját teljesítmény is van benne, finom is, mégsem válik nyomorult konyharabszolgává, aki megsüti. Elfogyasztani pedig kimondottan élmény.

Bögrés mákos süti

bögrés mákos

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre cukor
  • 120 gramm mák
  • 1 csipet
  • 3 deciliter olaj
  • 3 deciliter tej
  • 3 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.

Elvileg három decis bögrével dolgozunk, de tapasztalatom szerint teljesen mindegy, össze fog állni a süti mindenképpen.

A hozzávalókat kimérjük, egy tálba öntjük, jól elkeverjük.

Kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és készre sütjük. A megadott idő csak tájékoztató jellegű, negyed óra után kezdjük el figyelni, nyitva tartani az orrunkat. Tűpróbával győződhetünk meg, hogy átsült-e.

Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük