Sárgarépa krémleves pirított gyömbérrel - illatos és ellenállhatatlan

Fűszeres répakrém leves mézzel és gyömbérrel

Belsőolga 2018. július 26.

Ilyenkor nyáron a kedvenc receptjeink mind úgy kezdődnek: éppen érik a... Így volt ez a ezzel a gyömbéres répa krémlevessel, de kellettek hozzá a gyerekeim is, akik szombat délelőtt úgy gondolták, épp itt az ideje répát egyelni, és beállítottak a konyhába egy nagy csokor, frissen kitépkedett bébirépával. Ez el is döntötte aznapra az ebéd kérdést.

Maradt még itthon egy másik receptből (izgi, hamarosan azt is mutatjuk) egy öt centis darab gyömbér, gondoltam, itt az ideje párosítani a kettőt, búcsút inteni egy napra az egyszerűségnek, és a kettő kombinációjából kihozni valami érdekes ízt.

gyomberes_repaleves.jpg

A bébirépákkal nincs sok tennivaló, én nem is szoktam meghámozni, csak megdörzsölöm dörzsiszivaccsal, jól megmosom, levágom a két végét, és kész is. Az íze pedig egyszerűen csodálatos, friss és üde, de persze akkor sincs semmi baj, ha jól megtermett répákkal dolgozol, amit a szupermarketben vettél. Annyi minden kerül ugyanis még ebbe a levesbe, hogy a végén nem igazán marad jelentősége a dolognak.

Illatosra pirítjuk

Az elkészítési mód abban különbözik a hagyományos krémelvesekétől, hogy a szokásossal ellentétben itt előre megdinszteltem a hagymát olívaolajon, és egy kicsit hagytam megpirulni rajta a répákat is, hogy minél több ízük legyen. Ugyanígy jártam egy a gyömbérrel, és csak ez után öntöttem fel zöldség alaplével. Természetesen jó minőségű, nátrium-glutamáttól, és ipari mennyiségű sótól mentes leveskockával is dolgozhatsz, ugyanúgy működik. 

A szerecsendió és a méz viszont elengedhetetlen, attól simulnak össze az ízek a végén. Próbáld ki, nem fogod megbánni!

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr7414115451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.