Készíts sajttortát, ahogy a legmenőbb kávézókban!
Így készül a sült sajttorta

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sajttorta receptből soha nem elég. Én még nem láttam embert, aki ne szerette volna, ráadásul annyiféleképpen variálható, aminek sosincs vége, szerencsére. Nagyjából olyan, mint a pizza, egyszerű, bármit rá lehet tenni, és mindenki imádja. Most próbáljunk ki egy sült verziót, és mivel nyár van, tegyünk rá bogyós gyümölcsöket!

A sajttorta tulajdonképpen egy igen egyszerű édesség, nem is kell hozzá sok minden, csak natúr krémsajt, valami, amivel édesítjük (igen, aki szeretné, simán megcsinálhatja IR-es verzióban), valami, amivel ízesítjük, és ha sütni is szeretnénk, akkor kell még bele tojás, ami összefogja. Nagyjából ennyi.

Az alappal sem kell sokat bajlódni, a sima, vajjal összetapasztott kekszmorzsa mindig jó megoldás. Ami azért tök jó, mert használhatjuk a kedvenc kekszünket, akár az Oreót is, vagy valami cukor- vagy gluténmentes verziót, ha éppen arra van szükség.

Számold bele a pihentetést!

Egy dologra kell csak odafigyelni: a megfelelő hűtési időre. Fájdalom, ez mindenképpen benne van a pakliban. Akkor is, ha hideg sajttortát készítünk, és akkor is, ha sültet, különben nem szilárdul meg a krém. De hát, fogjuk fel erényként: aminek állnia kell egy ideig, annak az ízei is jobban összeérnek, és a végén finomabb is lesz.

Sült sajttorta bogyós gyümölcsökkel

meleg sajttorta

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 120 gramm A kekszalaphoz keksz darálva
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • ízlés szerint cukor (édesítő)
  • 350 mililiter A masszához tejföl
  • ízlés szerint cukor (édesítő)
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 500 gramm krémsajt vagy mascarpone
  • 20 dekagramm friss bogyós gyümölcsök
Recept idők

Elkészítés:

Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra.

Dolgozzuk össze a kekszmorzsát a cukorral (édesítővel) és a vajjal. Akkor jó, ha összeáll "homokgombóccá". Nyomkodjuk bele egy csatos tortaforma aljába. Ehhez a mennyiséghez a 23 centi átmérőjű az ideális, de bármi más is megteszi. Az alap tömítse el a tortaforma réseit, különben sülés közben kicsorog a massza.

Dolgozzuk össze a tejföld, a cukrot (édesítőt), a tojásokat és a vaníliakivonatot. Végül adjuk hozzá a krémsajtot, keverjük vele simára.

Öntsük a masszát a tortaformába, és tegyük be a sütő alsó részébe. 45 percig sütjük, akkor van kész, ha megrázzuk, és már nem remeg.

Ha kész, hűtsük ki, majd pihentessük pár órát a hűtőszekrényben. Tálalás előtt szórjunk rá bogyós gyümölcsöket.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük