Tíz perc alatt kész a vacsi: túrófasírt három alapanyagból
Kísérletként indult, és túl jól sikerült

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Vannak a jó előre kitalált ételek, amihez időben bevásárolunk, és van ez, amikor abból főzünk, amit otthon találunk hirtelen. Amikor előkaptam a hűtőből a túrót, még magam sem tudtam pontosan, hogy mit akarok belőle főzni, csak azt tudtam, hogy éhes vagyok, és most, azonnal enni akarok valami finomat, meleget, és lehetőleg nem túl hizlalót.

A túrót egyszerűen kikevertem a tojással, reszeltem hozzá parmezánt, ami amellett, hogy szinte mindennek csodás ízt ad, segít, hogy süléskor egyben maradjanak a fasírtok, és ezek után már csak fűszerezni kellett a masszát.

Annyira gyorsan kellett az étel (vö. ebédidő), hogy még a fűszerekért sem voltam hajlandó kimenni a kertbe. Bevallom, szárított petrezselymet, és szintén szárított fokhagymát adtam hozzá pillanatok alatt, és miközben kevertem a masszát, már hevítettem is a serpenyőben a vajat és az olívaolajat.

A homogén massza összeáll a serpenyőben

Végül úgy találtam, hogy ez a darabos túró biztosan nem marad egyben, úgyhogy belenyomtam a masszába a botmixert és krémesre zúztam. Jó döntés volt, a fasírtok tényleg szépek maradtak, és amikor az egyik felük megsült, simán meg tudtam őket fordítani villával.

Bevallom, borzasztóan kíváncsi voltam, hogy mi lesz ebből, de az eredmény abszolút meggyőző volt, imádtam! Annyira, hogy még le is fotóztam nektek, és a receptet is megosztom. Csodaétel ez, nem is tudom, miért nem jött még rá senki előttem.

Túrófasírt

túrófasírt

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 10 dekagramm félzsíros tehéntúró
  • 1 darab tojás
  • 1 ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál parmezán reszelve
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld
  • 1 ízlés szerint fokhagyma
  • 1 teáskanál A sütéshez vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Ez egy kicsi egy emberes adag, én rögtön fel is faltam, szóval, ha többen vagytok, akkor többszörözd a hozzávalókat!

A hozzávalókat összekeverjük, és botmixerrel pépesítjük.

Egy serpenyőben olívaolajat és vajat hevítünk, és egy kanál segítségével rátesszük a masszát. Ellapítjuk, hogy lapos korongokat kapjunk.

Pár perc múlva megmozgatjuk, és ha úgy érezzük, hogy az aljuk már megsült, összeállt, akkor a kanál, vagy egy villa segítségével megfordítjuk a tallérokat.

Amíg sülnek, készíthetünk hozzá gyorsan egy salátát. Balzsamecettel megcsöpögtetve még finomabb.

Fotó: Belső Olga

Ezt is szeretjük