A tojásleves is lehet izgalmas és szexi, és tíz perc alatt kész

Paradicsom, koriander, citromlé

SóBors 2018. augusztus 21.

A tojásleves már-már annyira ódon hangulatú étel, hogy hozzá képest még a nagyikonyha is frissnek számít, ugyanakkor jó okkal gondoljuk, hogy vannak még benne kihasználatlan lehetőségek. Gyors, tápláló, és ha jól készíted, az íze is fergeteges.

Habár a régi idők ételeire általában úgy gondolunk, mint amikért legalább fél napot kellett dolgozni, de legalább öt órán át rotyogtak a tűzhelyen, természetesen nagyanyáinknak is megvoltak a saját gyorsételeik arra az esetre, amikor hipp-hopp kellett valamit az éhes sereg elé tenni az asztalra.

paradicsomos_tojasleves.jpg

Meggyőződésem, hogy így találták fel a tojáslevest, ami nagyjából tíz perc alatt készül el, de ebben aztán már tényleg minden benne van, a hozzávalók előszedése és elrakása is, a főzésről nem is beszélve. A tojásleves egy sima rántott leves, és, lássuk be, nem túl fantáziadús ízű, kivéve, ha úgy ízesítjük, hogy az legyen.

Paradicsomos, korianderes

Természetesen a keményebb zöldségek és hozzávalók az erős tempó miatt kiesnek, (egyszerűen ennyi idő alatt nem főnek meg), de ne szomorkodjunk, mert még mindig itt marad nekünk a paradicsom és a koriander. Ha nem szereted, akkor a petrezselyem. Így fűszerezve már egészen más, mediterrán hangulatú, izgalmas, ugyanakkor továbbra is villámgyors és tápláló leves lesz a jutalmad. Próbáld ki bátran, nem fogod megbánni!

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr5514178411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.