Csirkepaprikás nokedlivel - Isten hozott itthon!

Csirkepaprikás csirkemellből. Se csont, se bőr, csak a színtiszta hús

Belsőolga 2018. augusztus 28.

Most, hogy lassan mindannyian hazaérünk a nyaralásból, külföldről, vagy bárhonnan, nyilvánvalóan egészen ki vagyunk éhezve valami hazai finomságra. Elég a pizzákból, tenger gyümölcseiből, micsekből, de leginkább a strandos lángosból, együnk végre valami rendeset!

A csirkepaprikás tökéletesen megfelel ezeknek az elvárásoknak: ezen nőttünk fel, olyan otthonos érzés, mint lehuppanni a kanapéra a reggeli kávéval. Csakhogy, ahogy személyes, ám korántsem reprezentatív felmérésem eredménye mutatja: a legtöbb embert ma már elborzasztja a csirkebőr és a csont gondolata. Nem baj, kiküszöböljük.

csirkepaprikas_nokelivel.jpg

Mi sem egyszerűbb egyébként: csirkepaprikást ugyanis a tökéletesen megbízható csirkemell filéből is el lehet készíteni, és finom lesz! Ebben az esetben sem bőr, sem csont nem kerül az ételbe, nem kell kerülgetni, vagy nézni, ahogy kikandikál az egyébként rendkívül illatos és csábító szaftból.

Nokedli? Krumpli? Tészta?

A végén pedig gyorstalpalón azt is megtanuljuk, hogyan kell nokedlit készíteni. Nem egy ördöngösség az sem, az egyetlen, ami ellene szól, az a lisztes-nyúlós edény elmosogatása, ami tényleg undi feladat. Ha te az egyszerűbb megoldások híve vagy, nyugodtan főzhetsz hozzá krumplit, vagy tésztát is. De azért mégiscsak nokedlivel az igazi. Meg fokhagymás uborkasalátával.

 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr7614193411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.