Vaníliasodós szőlőkosárka ráérős nyári-őszi délutánokra

Tudsz vaníliasodót készíteni?

SóBors 2018. augusztus 31.

A gyümölcsös kosárka igazi hétvégi süti, ráérős, pepecselős, kinti nagy meleget túlélős. Még akkor is, ha egyébként egy kicsit sütni is kell hozzá.

Az alap, vagyis a kosárka egyszerű linzertésztából készül, amit pillanatok alatt összegyúrhatunk. Bele egy finom, vaníliás tejsodó kerül. Jól jegyezzétek meg egyébként ezt a két receptet, mert mind a kettő fontos konyhai alap, ami millióféleképpen variálható.

tejsodos_szolokosarka.jpg

Ilyenkor természetesen idénygyümölccsel kombináljuk, de valójában ez a süti teljesen független az évszakoktól. Ha télen jut eszedbe gyümölcsös kosárkát sütni, akkor a tetejére kerülhet kivi, narancs vagy almaszeletek, tavasszal eperrel is isteni - szóval használd nyugodtan azt a gyümölcsöt, ami van otthon.

Ahány gyümölcs, annyiféle variáció

A legjobb persze az benne, hogy ha kisültek a kosárkák, még mindig eldöntheted utólag is, hogy milyen gyümölccsel díszíted. Ha többféle is van otthon, akkor alkotás kezdődik: akár kombinálod a gyümölcsöket egy sütin belül, akár nem, a végeredmény tutira finom lesz.

Fotó: Shutterstock

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr6714195447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.