Így készül a mandulás-goji bogyós granola
Egészséges reggeli

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Most, hogy - mondjuk ki bátran - elkezdődött az iskola, jól jön néhány egészséges reggeli recept, amit indulás előtt a gyerekbe diktálhatunk. Na, nem pont olyan reggelire gondolunk, amit a boltokban lehet kapni dobozolva, a tömegük harmada pedig cukor, hanem valami tényleg egészségesre. Készíts otthon granolát!

A granolának nemcsak az íze finom, és az állaga vicces, hanem igazi energiabomba. Ráadásul, a magas rosttartalma miatt lassan szívódik fel, ezért a hatása valóban kitart délig. Na jó, ne legyünk telhetetlenek: tízórai szünetig biztosan, a gyerek pedig nem fog az éhségtől szédelegve punnyadni az első órán. Az is valami.

Az összetevők listája első ránézésre kissé meredeknek tűnik, de nem kell megijedni, ezeknek a többsége már a legtöbb szupermarket bio termékes polcain is ott díszeleg, ami meg nem, az van a bioboltokban és a drogériákban. Szóval, legközelebb, amikor mész kézkrémért, simán bevásárolhatod a granola hozzávalóit, vagy amit nem, azt fantáziadúsan helyettesítheted valami elérhetőbbel.

Frissen is készítheted

A konyhai művelet sem egy ördöngösség: a hozzávalókat össze kell keverni, majd beküldjük a sütőbe, és amikor már gusztusosan ropogósra sült, ehetjük is. Vagyis adhatjuk a gyereknek. El is készül, mire a gyerek is kitámolyog a szobájából, teljes harci díszben.

Mandulás-goji bogyós granola

granola

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 130 gramm zabpehely
  • 20 gramm puffasztott rizs
  • 20 gramm puffasztott quinoa
  • 80 gramm méz
  • 80 gramm kókuszolaj
  • 20 gramm mandulavaj
  • 15 gramm goji bogyó
  • 40 gramm mandula
  • 3 gramm mandula kivonat
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat - a goji bogyó kivételével - , majd forgassuk össze a folyékony hozzávalókkal.

Oszlassuk el sütőpapírral kibélelt tepsiben az összetapadt darabokat, majd süssük aranybarnára 170 fokon, 15-20 perc alatt

A goji bogyót a legvégén, az utolsó 5 percben szórjuk a tepsibe, különben megég.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük