Húsmentes hétfő: vegaburger csicseriborsóból
Teljes értékű étel hús nélkül

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Húsmentes hétfő sorozatunkban ezúttal vegaburgert sütünk, méghozzá csicseriborsóból. A hamburger egyszerű, de nagyszerű étel, és így, hogy nem tocsog a zsírban, még egészségesnek is mondható, feltéve, hogy sikerül hozzá valami rendes bucit választani.

Szerencsére ma már szinte mindenhol lehet kapni csicseriborsó konzervet. A konzerv hüvelyesek az emberiség nagy barátai, legalább olyan hasznosak, mint a száraztészták, gondoljatok csak bele, mennyi időt megspórolunk a segítségükkel!

A vegaburger íze a fűszerezésen múlik, jé. Ez egy jó alaprecept, de ha neked hiányzik belőle valami, nyugodtan korrigáld. Szerencsére, mivel nincs benne nyers hús, meg tudod kóstolni a masszát, hogy minden rendben van-e.

Pihentetés

A csicseriborsó sülés közben hajlamos szétesni, amire az egyetlen megoldás a pihentetés. Éppen ezért a masszát érdemes elkészíteni órákkal a sütés előtt, vagy akár az előző este. Ennek megvan az az előnye is, hogy a fűszerek jobban átjárják a csicseriborsót, vagyis finomabb lesz a burgerünk.

Vegaburger csicseriborsóból

csicseriborsó burger

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 800 gramm csicseriborsó konzerv
  • 1 darab lilahagyma
  • 1 ízlés szerint só&bors
  • 0.5 csomag petrezselyem vagy koriander
  • 0.5 kávéskanál őrölt köménymag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 deciliter olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Mindent beledobunk a késes robotgépbe, és jó alaposan összezúzzuk.

Hagyjuk állni néhány órán át, majd pogácsákat formázunk belőle.

Forró vaslapot (vastag talpú edény alját) kiolajozunk, majd egyenként, 3-4 perc után megfordítva, kisütjük a pogácsákat.

Mehetnek a buciba a saláta, a paradicsom, a hagyma, a mustár és a ketchup mellé, de sült krumplival és salátával is tálalhatjuk.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük