Eddig rosszul vágtad fel az avokádót, és még csak nem is tudtál róla
Ne hosszában! Keresztben!

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az avokádót felvágni nem tűnik egy agysebészetnek - mármint, ha sikerül mindig megfelelően értettet találni ahelyett, hogy egy darab sziklával kellene megküzdeni. Ez azonban, a honi avokádó viszonyokat ismerve, korántsem magától értetődő, maradt tehát a hüvelykujj állandó veszélyeztetése.

A kés ugyanis hajlamos megcsúszni a magon, majd a hüvelykujj bőrében, durvább esetben a húsban megállni. Szerencsére a Food Insider talált egy sokkal jobb megoldást: szerintük az a tuti, ha az avokádót nem hosszában, hanem keresztben vágjuk el, nagyjából ott, ahol a mag felső harmadát sejtjük.

avokado felvagasa

Ezzel a módszerrel állítólag sokkal nagyobb biztonságban lehet a kezünk, amit ki is próbáltam ebédnél, és tényleg nem vágtam meg magam, jé. A módszer akkor működik igazán, ha séfkést és vágódeszkát használunk: csak lefektetjük az avokádót, majd a gyümölcsöt a másik tenyerünkkel a deszkán forgatva, levágjuk a felső harmadot. Egyszerű, de nagyszerű, és főleg biztonságos. Na de mi jön ezután?

Most jön az, hogy egy határozott nyomással kipöccintjük belőle a magot. Nekem ez is bevált, itt kezdtem el hinni az Insider cikkének, amit addig totál hülyeségnek tartottam. Amikor ezzel is megvagyunk, jöhet a hámozás, amitől huncutul fickándozni kezd az avokádó a kezünkben, annyira csúszós lesz.

Nekünk azonban már mindegy, mert innentől kezdve a héjtalan és magtalan avokádónkat úgy forgatjuk és szeleteljük, ahogy akarjuk. A legegyformább és legszebb, félkör alakú szeleteket pedig úgy tudjuk elérni, hogy hosszában is elvágjuk, majd a vágott felével a deszkára tesszük és az első vágással párhuzamosan, szépen tovább szeleteljük az avokádót. Így ni.

avokado szeletek

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük