Őszibarackos-túrós kocka - még tart a szezon, most süsd meg!
A tejszín olyan, mint a cirkuszi krokodil: minél hidegebb, annál kezelhetőbb

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gyümölcsös sütik a kimondott kedvenceink, főleg most, amikor a reggeli hűvös miatt már kezd kialakulni bennünk a pánik, úristen, közeleg a tél. Együnk sok gyümölcsöt amíg lehet, töltsük fel a szervezetünk raktárait!

Azt rögtön az elején leszögezhetjük, hogy a túró az összes gyümölccsel finom. Mondj egy gyümölcsöt... na ugye! Az őszibarack viszont szerintünk viszi a prímet, annál nagyobb kebelbarátja nincs a túrónak.

Ráadásul még szezonja is van, szóval nem véletlen, hogy használjuk is. Ennek a sütinek az alapja a piskóta. Ne ijedj meg, adunk hozzá lépésről-lépésre leírást, vagyis, ha eddig nem voltál valami nagy piskóta mester, akkor is sikerülni fog jó eséllyel.

Túró töltelék tejszínhabbal lazítva

A túró magában egy kicsit fojtós lenne, még a gyümölccsel együtt is, ezért fellazítjuk egy kis tejszínhabbal. Ha problémáid, vagy kérdéseid vannak a tejszínhab felverésével kapcsolatban, itt mindent elmondtunk róla, a legfontosabb tudnivaló azonban álljon itt is: a tejszínt mindig tárold a hűtőben, még akkor is, ha UHT tejszínt vettél, és felverés előtt tedd át egy fél órára a mélyhűtőbe. A tejszín ebből a szempontból olyan, mint a cirkuszi krokodil: minél jobban lehűtjük, annál kezelhetőbb.

Őszibarackos-túrós kocka

őszibarackos-túrós süti

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet
  • 6 evőkanál liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 50 dekagramm A túrókrémhez zsíros tehéntúró
  • 200 mililiter habtejszín
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 5 darab őszibarack
Recept idők

Elkészítés:

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenjük vajjal és liszttel.

A sütőt felmelegítjük 185 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből a sóval és a citromlével habot verünk. Amikor már majdnem kemény, akkor kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és azzal együtt verjük készre.

Ezután egyesével, óvatosan belepotyogtatjuk a tojássárgájákat, és beleforgatjuk a habba.

A lisztet kimérjük, belekeverjük a sütőport, és ezt is beleszitáljuk a masszába. Spatulával beleforgatjuk, és vigyázunk, hogy ne nagyon törjön össze a hab.

A masszát áttöltjük a tepsibe, és betoljuk a sütőbe. Tíz percig sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és tovább sütjük még 5 percig. Ekkor óvatosan tűpróbát teszünk, és ha kész a süti, akkor lekapcsoljuk a sütőt. Ha nem, akkor még sütjük egy kicsit.

Résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját, hagyjuk kicsit hűlni.

Közben elkészítjük a túrókrémet. Először a hideg tejszínből kemény habot verünk. Mire ezzel végzünk, ki is vehetjük a sütőből a piskótát.

A tejszínhabhoz hozzáadjuk a túrót, a porcukrot és a vaníliakivonatot, és jól összekeverjük.

A piskótát kettévágjuk, megvárjuk, míg tényleg kihűl.

Közben elkészítjük a barackot: meghámozzuk és darabokra vágjuk.

A kihűlt piskóta félre rásimítjuk a túrós krémet, a tetejére rászórjuk a barackot, majd befedjük a másik piskóta féllel.

Hűvös helyre tesszük, hagyjuk megszilárdulni, hogy szeletelhető legyen.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük