Kényeztető tejcsokikrém sütőtökös piskótával

Így készül a csoki mousse

SóBors 2018. szeptember 23.

Igazi kényeztető desszert, az alapja egy extra szaftos, sütőtökpürével és illatos mézeskalácsfűszerrel készült piskóta, ehhez pedig tejcsokis habot társítunk. A csokihabot ízesíthetjük is kávéval vagy naranccsal, bármelyik jól fog passzolni a fűszeres piskótához.

A sütőtök azért kell ebbe a sütibe, mert ősz van és itt az ideje mert attól lesz igazán szaftos és zamatos a piskóta. Ráadásul össze sem fog esni, mert ez nem olyan piskóta, ami összeesik, hanem a biztonságos fajta, az olyan piskótahülyéknek, mint én.

 egyszeru_csokihab.jpg

Először a sütőtökös piskótát kell előállítani. Jó megoldás ez a süti akkor is, ha megsütöttünk egy jó nagy tököt, de valamiért nem akar elfogyni, helyette viszont mindenki a két tábla tejcsoki felé kacsintgat. Kobozzuk el gyorsan, és készítsük el ezt a desszertet.

A csokihabot ízesíthetjük narancslikőrrel (vagy narancsvirágvízzel, ha az van otthon) esetleg kávéval, kardamommal, vagy amivel szeretjük. Sőt, ha a tésztából kihagyod a mézeskalács fűszert, akkor is egy egészen más karakterű édességet kapsz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr4513852586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.