10 perc alatt elkészülő ropogtatnivaló: baconös rudak
A fagyasztott leveles tészta a jó barátunk

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fagyasztott leveles tészta a jó barátunk, mert különösebb erőfeszítés nélkül lehet belőle mindenféle sütiket gyártani. Olyan, mint Pom-pom, ha akarom, édes, ha akarom, tekercs, ha akarom, párna, ha akarom, nutellás, de most azt akarom, hogy szalonnás legyen, és rúd.

Azt vettem észre, hogy a rúd formát valamiért mindenki szívesen eszi. Lehet, hogy azért, mert biztos, hogy nem keni össze magát vele fülig, vagy mert egy rudacska bárkinek lecsusszan. Szóval, ha ezt a formát készíted, biztos, hogy mindenki lelkesen ráveti magát, és hipp-hopp elfogy az egész.

Ami nem olyan nagy baj, tekintve, hogy a munka vele szintén szóra sem volt érdemes. A fagyasztott tészta kiolvadásától kezdve tíz perc alatt már bent is van a sütőben a süti, még akkor is, ha nagyon lassan dolgunk. Ha gyorsak és rutinosak vagyunk, öt perc is elég.

A sütővel kezdünk

Sok feladat tehát nincs is vele, csak el ne felejtsük első lépésként bekapcsolni a sütőt, mert akkor malmozhatunk, amíg felmelegszik. A tetejére természetesen szórhatunk szezámmagot, lenmagot vagy más apró magot, attól csak még finomabb lesz.

Szalonnás rudak

szalonnás rudak

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 1 darab tojás
  • 1 ízlés szerint apró magvak
Recept idők

Elkészítés:

Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.

A leveles tésztát kinyújtjuk pár milliméteres vastagságra (ha nem kinyújtott lapokat vettünk.

Kicsomagoljuk a bacont, és megszámoljuk, hány szeletünk van. Összevetjük a tésztával, és ha szemre jó lesz úgy, hogy annyi csíkra vágjuk, ahány szelet bacon-ünk van, akkor tegyünk úgy. Lényeg, hogy se túl keskeny, se túl széles csíkokat ne vágjunk, mert akkor nem lesz szép. Szerintem a 3 centi széles a tökéletes.

A csíkokra rátesszük a bacon szeleteket (ha lelóg, visszahajtjuk) és megtekerve rátesszük a sütőpapírral kibélelt sütőlapra.

Amikor az összes rákerült, megkenjük a tészta tetejét tojással, és ha akarunk, szórunk rá magokat.

Betoljuk a sütőbe, és készre sütjük.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük