Mondjuk ki végre az igazságot: a töltött paprika sok cukorral finom

Ne szégyelld!

SóBors 2018. október 6.

A töltött paprika az egyik legfinomabb magyar étel, ráadásul most pont itt van az ideje, hogy elkészítsük. Paprikát még bőven kapunk frisset, a paradicsom befőzésen már rég túl vagyunk (már aki), szóval minden rendelkezésre áll, hogy főzzünk és együnk egy jót.

A tradicionális magyar ételekben az a legjobb, hogy általában nem túl bonyolultak, és a legtöbbször majdnem minden van hozzájuk otthon. A töltött paprika hozzávalóiért sem kell bejárni Tolnát-Baranyát, fél kiló darált hús, egy liter paradicsomlé és 8 tv paprika kell hozzá.

toltott_paprika.jpg

Na, hát témánál vagyunk, ez az az étel, amiről a tv paprika a nevét kapta, mármint, hogy tölteni való. Ami egyrészt, lássuk be, hülyeség, mert töltött paprikát évente egyszer főz az ember, amíg paprikát meg szinte egész nyáron eszik. Szóval enni való az igazából, habár megtöltve is megesszük, tényleg.

Előre rántsd!

Ami a paradicsomszószt illeti, két iskola létezik, az egyik, amelyik előre berántja, és úgy teszi bele a töltelékeket, a másik iskola szerint pedig ki kell szedni a megfőtt töltelékeket, és a végén kell sűríteni. Hát szerintem az utóbbi értelmetlen pluszmunkát eredményez csak, de jobb ételt semmiképp, ráadásul a töltelékeink is széteshetnek. Szóval, ne kísértsük a jó dolgunkat, rántsuk csak be előre a paradicsomszószt!

És még valami: a töltött paprika sok cukorral finom. Ne szégyelld, cukrozd!

 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr5314260013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.