Sütőtökös palacsita, a lengyelek pancake-je

Elég hozzá lereszelni a tököt, megsütni sem kell

Belsőolga 2018. október 6.

A sütőtökös sütiket mindenki imádja, mert finomak, szaftosak és egészségesek, egy baj van csak velük: mindig meg kell előre sütni a tököt, ami időbe telik. Persze lehet arra is bazírozni, hogy véletlen kimarad a sült tökből, de hát akkor hol marad az előrelátó menütervezés?

Kis kutatással rátaláltam erre a lengyel sütőtökös palacsintára, amihez - tádám - nem kell előre megsütni a tököt, hanem egyszerűen csak le kell reszelni, a többit megoldja a serpenyő.

lengyel_sutotokos_palacsinta.jpg

A hozzávalókból egy jó sűrű masszát kell keverni, amit egyenként ki kell sütni. Olyasmi lesz, mint az amerikai palacsinta, vagyis nem a mi vékony lapunkra kell gondolni, sokkal inkább ilyen kis pufi párnák lesznek belőle.

Jól bírja az éjszakázást

További szuper hír ezzel a sütivel kapcsolatban (azon kívül, hogy finom), hogy ha reggelire szeretnéd megörvendeztetni a családot, nyugodtan bekeverheted a masszát előző este, a hűtőben semmi baja nem lesz reggelig, viszont te leszel vele a világ legnépszerűbb anyukája. Vagy apukája. Vagy férje/felesége. Pláne, ha még mézet és bogyós gyümölcsöket is adsz hozzá. A maradék pedig mehet az uzsonnás dobozba.

 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr7514264087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.