Csokoládéból épült az egész hotel, a tűzhelytől az ágyig minden csokiból van

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy olyan csokirajongónak, mint én, ez a lehetőség tényleg egy valóra vált álom. Kiskoromban az volt a nagy vágyam, hogy majd ha felnövök, akkor egy édességekből álló házikóban lakjak - bár akkor fennállt volna a veszélye annak, hogy megeszem a házfalat is. Nem gondoltam volna, hogy egyszer tényleg lehetőségem lesz arra, hogy egy napig egy tündérmese szereplőjévé válhassak. 

Jean-Luc Decluzeau, a francia csokoládékészítő álmodta meg, majd készítette el ezt a mesébe illő házikót, amely a porcelánról híres Sévres városában található. Kívülről teljesen úgy néz ki a ház, mintha egy tipikus kis vidéki, fából épült kalyiba lenne, pedig valójában 1,5 tonna csokiból készült el.

Maga a kunyhó 18 négyzetméter, de ennek minden egyes kis szöglete valódi csokoládé: csokiból vannak a falak, a tető, a tűzhely, a komódok, az óra, a bögrék, a tányérok és még sorolhatnám a végtelenségig. Ha esetleg valakinek nem lenne elég a benti látvány, akkor kisétálhat a házikóhoz tartozó udvarra, ahol egy fehér csokiból készült tavat és egy csokoládéból készült virágágyást találhat.

160610611

Fotó forrása: Booking.com

Ha azt hittük, hogy ezt már aztán nem lehet tovább hova fokozni, akkor nagyot tévedtünk: ugyanis Decluzeau, a csokiház megálmodója, még workshopokat is tart a vendégeknek, ahol megtanítja, hogy hogyan kell mini csokiházikót készíteni. És még mindig nincsen vége a tündérmesének, az isteni reggelit és vacsorát is az álomház csodálatos kertjében szolgálják fel a vendégeknek. 

Na és akkor lássuk, hogyan is tudunk egy napra ebbe a tündérmesébe csöppenni. Elvileg nagyon egyszerűen: a Booking.com-on keresztül tudjuk lefoglalni a csokihotelt. Decluzeu ugyanis a cégen keresztül valósíthatta meg a nagy álmát, és létrehozhatta ezt a mesebeli kunyhót. Célja a projekttel, hogy meg tudja osztani másokkal is a csokoládé iránti szenvedélyét és szeretetét, és reméli, hogy a vendégeknek egy egyedülálló, édes és életre szóló élményben lesz itt részük. A foglaláshoz viszont nagyon szemfülesnekkell lenni, egy-két éjszakára adják ki egy hónapban. Itt lehet követni, hogy következőre, mikor lesz szabad a csokiház. 

160610652

Jean-Luc Decluzeau, a csokihotel megálmodója.

160610817

 Az álomház belülről.

160629820

 Még a tükörkeret is csokiból van.

160610375

 Abban nem vagyunk biztosak, hogy működik-e.

160629708

Hihetetlen részletességgel megalkotott munka.

160629674

Fehér csokiból készült tányérok - erre már külön ételt se kellene rakni.

160629769

Sajnos nem működő csapról van szó, amiből csoki folyna.

160610236

A szekrények is csokiból készültek.

160610471

Vajon milyen lehet csokiágyban aludni? Itt kipróbálhatjuk .

Fotók forrása: Booking.com

Ezt is szeretjük