Rántotta és tükörtojás helyett: fehérjedús muffinok, amit kedved szerint variálhatsz

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nincs olyan háztartás, ahol a tojás ne kerülne elő heti több alkalommal a "Ma mit reggelizzünk?" kérdéskörben. A gyerekek, ha tehetnék, valószínűleg mindig palacsintát reggeliznének, míg a felnőttek inkább a szalonnás rántotta mellett tennék le a voksukat. De van élet ezeken túl: a tojás a muffinformába is való! 

A reggeli kapkodásban sok mindenre nincs idő, így rengetegen kihagyják a reggelit, esetleg vesznek egy péksütit és kutyafuttában megeszik. Egyik sem túl jó ötlet.

Előfordult már ilyen veled is? Hogy miért javasolják a bőséges reggelit a szakértők? Nos, egészen egyszerű magyarázat van rá. Azzal, ha egyáltalán nem eszünk reggel, csak azt érjük el, hogy az anyagcserénk jóformán be sem indul, és később bőven megvan az esély arra, hogy a hirtelen leeső vércukorszintet valami egészségtelennek próbáljuk feljebb tornázni. 

A zöldséges muffintojás tökéletes reggeli, főleg, hogy frissen, de előző este is elkészíthető. Még piritós vagy kenyér sem kell hozzá, ha nem szeretsz sokat enni reggelire. Viszont magaddal viheted uzsonnára. Szóval elő a muffintepsivel.

Ezekhez a tojásmuffinokhoz egy dekával nincs szükség több hozzávalóra, mint egy sima rántottához, viszont nem kell felette állni, amíg megsül, lehet közben nyugodtan készülődni. Plusz öröm, hogy nem lesz olajszag a lakásban, és mondjuk a hajmosás sem veszik kárba.

Zöldséges tojásmuffinok

zöldségmuffin 650

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 5 darab tojás
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 marék reszelt sajt
  • 1 marék sonka
  • 1 darab lilahagyma
  • 1 darab paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Amikor kiszaladunk a kávéfőzőt beindítani, még egy dolgot ne felejtsünk el benyomni: a sütőt kezdjük előmelegíteni 180 fokra, a tojásokat ráér fogmosás után is felverni.

A muffinformát vajazzuk ki, tegyük bele a felvágott zöldségeket, sajtot, sonkát, amit csak szeretnénk, enyhén fűszerezzük, majd mehet is rá a felvert tojás.

20 perc alatt készre sül, de tűpróbával érdemes ellenőrizni, hogy ne maradjon folyós a közepe.

Édes változatban is elkészíthetjük, gyümölcsökkel vagy csokoládéval, hozzá pedig egy kis lekvár dukál!

Hétköznap előző este is elkészíthető, csak tegyük hűtőbe
Ezt is szeretjük