Sajtkrémes-zöldborsós penne: egy kis baconnel az igazi
Mehet minden bele

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a recept teljesen véletlenül született. Szerettem volna főzni estére, de alig volt otthon valami, úgyhogy megpróbáltam a fellelhető alapanyagokból kihozni egy vacsorát. Találtam a hűtőben egy kis bacont és tömlős sajtot, illetve volt otthon egy üveg zöldborsó, úgyhogy ezekből álltam neki alkotni valamit.

Azóta ez az egyik kedvenc receptünk, főleg azért, mert se perc alatt elkészül és isteni finom. Többféleképpen is készítettem már, attól függően, hogy miből mennyi volt otthon. Bacon helyett például még jobb választás a házi sonka, ebben az esetben még sózni sem kell az ételünket. 

A szószt is sokféleképpen készíthetjük. A sajtkrémet fel kell hígítani valamivel, erre több megoldás is lehet: használhatjuk a zöldborsó levét,  tejszínt, de akár tejet is, mindenhogyan tökéletes lesz az eredmény. Én - mivel majdnem mindig elfelejtek tejszínt venni - legtöbbször a zöldborsó levét használom, de ha friss zöldborsóval dolgozom, akkor tejjel hígítom, az szinte mindig van otthon. 

Fotó: Saját

Ez az étel tényleg egy negyed óra alatt elkészül, szinte több időbe telik, mire a tészta megfő. Se méregetni nem kell, se álldogálni mellette: a bacon pár perc alatt lepirul, és utána már mehet rá minden. A bors nagyon jól áll ennek az ételnek, úgyhogy, ha tehetjük, frissen őrölt borssal tálaljuk. A sajtimádók még megszórhatják pluszban reszelt sajttal is. 

Sajtkrémes-zöldborsós penne

zöldborsóspennerecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm penne
  • 15 dekagramm bacon (házi sonka)
  • 2 doboz krémsajt
  • 1 üveg zöldborsó
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

1. Tegyük fel főni a vizet a tésztának, ha felforrt, mehet bele a penne.

2. A bacont vagy házi sonkát vágjuk apró kockákra.

3. Egy kis olívaolajon pirítsuk le a bacont, amíg ki nem sül teljesen a zsírja.

4. Mehet rá a zöldborsó a levével együtt (vagy helyette egy kis tej, tejszín), és mehetnek bele a sajtkrémek is.

5. Várjuk meg, amíg felforr, borsozzuk, sózzuk, ha szükséges. (A házi sonka általában olyan sós, hogy mellé már nem igényel sózást az étel.)

6. Ha egy picit besűrűsödött a szósz, akkor készen is vagyunk, frissen őrölt borssal és a pennével tálaljuk.
Ezt is szeretjük