Joghurtos céklasaláta: finom, egészséges és jól is néz ki

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cékla a tél megmentője, nemcsak azért mert finom, hanem mert elképesztően intenzív színe van, már attól jobb kedve lesz az embernek a szürke novemberben, ha ránéz egy céklalevesre vagy egy salátára. 

Sütve és nyersen szeretem a legjobban, de mivel lassan sül meg, a nyers a legesleggyorsabb instant megoldás. Pucolás, reszelés, keverés, és kész. Persze pucolásnál jobb védekezni, egy gumikesztyű vagy nagyon gyakori kézmosás szükséges, ha nem akarok egész nap rózsaszín ujjakkal rohangálni.

Ráadásul a cékla nagyon karakteres ízű zöldség, nem kíván maga mellé sokat: elég egy kis tejföl vagy joghurt rá, de egy szimpla ecetes öntettel is tökéletesen elvan. Itt most éppen egy minimalista görög joghurtos verzió következik. 

Joghurtos cékla

DSC 2835

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 fej cékla
  • 4 evőkanál görög joghurt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A céklát nyersen megpucolom és lereszelem. Hozzákeverem a sűrű joghurtot, sózom, borsozom és pár csepp citromlevet csepegtetek rá.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük