Mintha folyékony Raffaellót innál: döbbenetes kókuszlikőr recept

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kétség nélkül kijelenthetem, hogy a kedvenc édességem a Raffaello. Bármikor szívesen elfogadom, és már többször készítettem házi Raffaello-golyót is. A likőr azonban eddig kimaradt - nemrég viszont rátaláltam erre a receptre és szerelem volt első olvasásra. 

Ha ti is akkora Raffaello-rajongók vagytok, mint én, akkor mindenképpen készítsétek el az alábbi receptet. Ez nem csak egy kókuszlikőr - tényleg olyan, mintha folyékony Raffaellót innánk. 

Mivel valódi Raffaellót törünk hozzá össze, nem teljesen homogén a végeredmény, apró Raffaello-szemcsék még megtalálhatóak az italban, de szerintem éppen ettől fantasztikus. Nem lehet eldönteni, hogy most éppen esszük vagy isszuk ezt az édességet - igaziból egyszerre mindkettő. Kicsit kotyvasztós recept, de nem baj, mert az eredmény isteni.

A recept vodkát használ alapnak, de tehetünk helyette rumot is. Mivel tényleg egy szó szerint vett édességről van szó, ha a gyerkőcöknek készítenénk el, akkor kihagyhatjuk teljesen az alkoholt - garantáltan a kedvenc finomságuk lesz.

Raffaello-likőr tojás nélkül

kókuszlikőrrecept

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 12 darab Raffaello
  • 75 gramm cukor
  • 250 milliliter tej
  • 300 milliliter habtejszín
  • 100 milliliter vodka
Recept idők

Elkészítés:

1. A Raffaellókat tegyük egy éjszakára a fagyasztóba.

2. Aprítógép segítségével törjük porrá a Raffaellókat.

3. Tegyük egy lábasba az összetört Raffaellót, a cukrot és a tejet. Közepes lángon, 90 fokon melegítsük 5 percig. Közben folyamatosan kevergessük. Ha még darabosnak érezzük, menjünk át rajta botmixerrel.

4. Adjuk hozzá a tejszínt és a vodkát is, további 3 percig 90 fokon melegítsük össze.

5. A forró likőrt öntsük ki az előkészített üvegbe, majd ha kicsit kihűlt, tegyük a hűtőbe. Kb. 1,5 hétig áll el.

 Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük