A tökéletes paradicsomos spagetti - Egyszerű, de vannak trükkjei

Ács Bori 2018. november 30.

Beszéltünk már a Carbonaráról, a Cacio e pepéről, most következik az egyik legcsodálatosabb módon minimalista olasz étel: a paradicsomos spagetti. Ilyenkor, novemberben kezdünk el igazán vágyni a színekre és az ízekre, ez az étel pedig tökéletesen kielégíti ezeket az igényeket.

A paradicsom ugyanis egy azon kevés alapanyagokból, amelyek gyakran jobbak, mint a friss zöldség. Egy jó minőségű, igazán finom, olasz passzírozott paradicsom minden szezonban megbízhatóan tökéletes, és valljuk be, az igazán megnyugtató dolog ebben a rohanó világban.

dsc_2983.jpg

Ha pedig ennyire jó alapot találtunk, már kár is sokat belepiszkálni, egy kis hagyma, egy kevés só, bors, és ha van, friss bazsalikom is kell hozzá. A vélemények a zsiradék ügyében megoszlanak: van, aki tesz hozzá egy kis vajat, más ragaszkodik az olíva olajhoz. Fokhagymát és cukrot sem mindenki használ ehhez a recepthez, én mindkettőből teszek bele egy picit. 

 

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr614381224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.