Este bekeverem, reggel megsütöm: friss, meleg gyümölcsös reggeli

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zabból készült reggelik nemcsak azért hasznosak, mert laktatóak és gyorsan elkészülnek, meg mert hiperegészségesek, hanem mert nagyon finomak is

A müzli és a kása után most olyan formában jelenik meg, mintha meleg, gyümölcsös sütemény lenne.

A kedvenc svéd gasztroblogger családom erre a reggelire esküszik: azt mondják, mindhárom gyerek imádja, és mivel náluk elég hideg van, létszükségletnek számít a meleg reggeli. Most, hogy itt is fagyosak a reggelek, én is szívesebben eszem meleget már a nap elején, a fázós gyerekek meg pláne.

Tudom, hogy sokan már attól a gondolattól is felmordulnak, hogy reggel bekapcsolják a sütőt, de hétvégén azért ez is belefér. Pláne, ha este bekeverjük az egészet: reggel elég kivenni a hűtőből, és fél álomban becsúsztatni a sütőbe. Fél óra múlva pedig már kész is van a meleg reggeli. Ez az alaprecept remekül variálható aszerint, milyen gyümölcs van otthon vagy éppen a fagyasztóban. Igaz, hogy bogyósokkal a legfinomabb, de érdemes kipróbálni almával, körtével vagy bármi mással.

Gyümölcsös sült zabkása

DSC 3350

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 300 gramm bogyós gyümölcs
  • 1 evőkanál cukor
  • 200 gramm zabpehely
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 4 deciliter tej
  • 2 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy tűzálló forma aljába tesszük, rászórjuk a cukrot, és elkeverjük. A zabpelyhet elkeverjük a sütőporral és a sóval, a gyümölcsre szórjuk. A tejet összekeverjük a tojással, és ráöntjük a zabpehelyre úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson. Lefedve betesszük a hűtőbe. Másnap a sütőt előmelegítjük 190 fokosra, és fél óra alatt megsütjük a reggelit.

Fotó: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük