Este bekeverem, reggel megsütöm: friss, meleg gyümölcsös reggeli

Ács Bori 2018. december 2.

A zabból készült reggelik nemcsak azért hasznosak, mert laktatóak és gyorsan elkészülnek, meg mert hiperegészségesek, hanem mert nagyon finomak is. A müzli és a kása után most olyan formában jelenik meg, mintha meleg, gyümölcsös sütemény lenne.

A kedvenc svéd gasztroblogger családom erre a reggelire esküszik: azt mondják, mindhárom gyerek imádja, és mivel náluk elég hideg van, létszükségletnek számít a meleg reggeli. Most, hogy itt is fagyosak a reggelek, én is szívesebben eszem meleget már a nap elején, a fázós gyerekek meg pláne.

dsc_3350.jpg

Tudom, hogy sokan már attól a gondolattól is felmordulnak, hogy reggel bekapcsolják a sütőt, de hétvégén azért ez is belefér. Pláne, ha este bekeverjük az egészet: reggel elég kivenni a hűtőből, és fél álomban becsúsztatni a sütőbe. Fél óra múlva pedig már kész is van a meleg reggeli. Ez az alaprecept remekül variálható aszerint, milyen gyümölcs van otthon vagy éppen a fagyasztóban. Igaz, hogy bogyósokkal a legfinomabb, de érdemes kipróbálni almával, körtével vagy bármi mással.

 

Fotó: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr6714406104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.