Krémes, fehér forró csokoládé: talán finomabb, mint étcsokiból

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Itt a december, közeledik a karácsony, az ünnep hangulata lassan mindenkit magával ragad. Ez az édes, krémes forró csokoládé garantáltan elvarázsol bárkit, ráadásul perceken belül elkészül. 

Fehér csokoládé, tej és egy kis vanília - ennyire van csak szükség ehhez a csodálatos téli italhoz. Ha szeretnénk valódi karácsonyi hangulatot varázsolni a lakásba, akkor keverhetünk bele mézeskalács fűszerkeveréket is. 

Fontos, hogy jó minőségű fehér csokoládét használj, hiszen az adja az alapot, ha azon spórolunk, akkor nem is érdemes elkészíteni ezt a finomságot. 

Sok mindennel feldobhatod a forró csokoládét: tejszínhabbal, pillecukorrral, fahéjjal, de akár dekorcukorral is, ilyenkor sok helyen kapni például hócsillag alakút. De ha a'la nature hagyjuk, akkor sem követünk el hibát, isteni finom önmagában is ez az édes, krémes, melengető ital.  

Forró fehér csokoládé

fehércsokirecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 bögre tej
  • 1 bögre fehér csoki (180 g)
  • 1 teáskanál vaníliaaroma (bourbon)
  • opcionális pillecukor, tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a tejet, a darabokra tört fehér csokit és a vaníliaaromát egy lábasba, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük. Fontos, hogy ne forraljuk fel! Ha a csokoládé elolvadt és egyneművé váltak a hozzávalók, készen vagyunk. Tejszínhabbal, pillecukorral vagy csokiforgáccsal tálaljuk.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük