Innen szerezz be karácsonyra édességet, ha nincs kedved sütni - Utolsó pillanatok a rendelésre

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Akinek nincs se ideje, se kedve sütni karácsonyra, annak sem kell feltétlenül fűrészporos állagú bolti bejgliken és süteményeken tengődni karácsonykor, de nem árt előre megtervezni, honnan szerzi be az ünnepi asztalra kerülő finomságokat.

A házinál nincs jobb, de a legtöbb karácsonyi sütemény elkészítése igen időigényes elfoglaltság, és bár én imádok bejglit sütni, teljesen megértem azt, aki inkább pihenéssel tölti a karácsonyi szabadságát. Ha viszont azt tervezi, hogy beszerzi a karácsonyi süteményeket, tegye azt a legjobb forrásból. Most összeszedtem azokat a pékségeket, és cukrászdákat, amikben száz százalékig biztos vagyok, hogy a legjobb minőségben fogják elkészíteni, amit választunk tőlük.

Artizán

A Hold utcai piacon található pékség csak valódi alapanyagokat használ a termékeihez, a kenyereinket is természetes érleléssel, kovásszal készítik. Náluk előre lehet bejglit rendelni, így biztosan nem maradunk hoppon az utolsó pillanatban. Mákos és diós bejglit sütnek.

bejgli artizan

Kiskovász Pékség

A belvárosi Kiskovász pékség viszonylag új szereplő a kézműves pékségek körében, tőlük is lehet már előrendelni bejgliket. Ők is csak természetes alapanyagokat és adalékmentes liszteket használnak.

Dolcissima

Ugyan a budai Dolcissima cukrászda alapvetően olasz édességekre szakosodott, szerencsére bejgit is készítenek idén, méghozzá elég menő, különleges darabokat. Lesz mákos-amarenás, diós-fügés, nutellás-mogyorós és pisztáciás bejglijük is. 

Édességlabor

Az icipici újlipótvárosi cukrászdában a lányok különleges és kreatív desszerteket készítenek. Karácsonyra épp bejglit nem, de fatörzs tortát, kekszeket, macaronokat lehet tőlük rendelni. Akkor érdemes őket választani, ha valami olyanra vágyunk, ami kicsit eltér a megszokottól.

edesem

Édesem

Márk Szonja cukrászdából nemrég tortabolttá alakult, sajnos csak rendelésre készítenek szülinapi tortákat, kivéve ebben a hónapban. Minden szombaton kinyitnak, és be lehet vásárolni rengeteg különféle kekszet, amik a karácsonyi asztalra is jól passzolhatnak. 

Édes Sári

Az újbudai Édes Sári egy nagyon kedves, pici sütizőhely, ahol jókat lehet reggelizni, de tortákat is készítenek rendelésre. Sőt, már bejglit is lehet nálunk szerezni, gesztenyés, mákos, diós és marcipános-szilvás ízben.

Jacques Liszt - Misi, a pék

Egyik kedvenc belvárosi pékünk karácsonykor panettonét, azaz igazi olasz gyümölcsös kalácsot is szokott sütni, érdemes szemfülesnek lenni, nehogy idén lemaradjunk róla. 

Fotók: Artizán, Édesem

Ezt is szeretjük