Tojáslikőr-puding, ha nem csak inni, enni is szeretnéd

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha gyorsan szeretnél ünnepi desszertet tenni az asztalra, akkor a tojáslikőrös puding a legjobb választás. Negyed órán belül kész van, ráadásul isteni finom.

Aki szereti a tojáslikőrt, az imádni fogja a belőle készült pudingot - intenzív tojáslikőrös íz, csak éppen nem folyékony, hanem lágy, krémes állagban. Egy kis fahéj is kerül a pudingba, de éppen csak annyi, hogy ne nyomja el a krémlikőr szeretett ízvilágát. 

A recept alapja - természetesen - a tojáslikőr. Ezt megvehetjük boltban, de elkészíthetjük otthon is, ehhez itt találtok receptet. Más különlegesebb hozzávalóra nincs is szükség, cukor, tojás és keményítő kell még hozzá, és az elkészítése sem bonyolultabb az összetevők listájánál.

A pudingot tálalásnál őrölt fahéjjal, fahéjrúddal, tejszínhabbal lehet díszíteni, de mandula, dió vagy vajas keksz is jól passzol hozzá, kiegészíti a ropogós textúra a krémes állagot. Rétegezheted is a keksszel a pudingot, ha még látványosabb pohárdesszertet szeretnél készíteni.

Tojáslikőr-puding

tojáslikőrpudingrecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.33 bögre kristálycukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 csipet
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2.25 bögre tojáslikőr
  • 3 darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük össze alaposan a tojáslikőrt a tojássárgákkal. A cukrot, kukoricakeményítőt, sót és a fahéjat vegyítsük össze, majd adjuk hozzá a likőrhöz. Öntsük egy lábasba a keveréket, alacsony hőfokon kezdjük el melegíteni, közben folyamatosan kevergessük, nehogy a tojást összerántsa a hő. Ha már kellően sűrű, ráragad a fakanálra, készen vagyunk, ez kb. 5-8 perc. Öntsük a pudingot egy nagy tálba vagy rögtön a kis üvegtálakba, úgy szebb lesz a tálalásnál, mintha utólag mernénk át a sűrű krémet. Fedjük le alufóliával, majd tegyük a hűtőbe 3 órára.

Fotó: Shutterstock 

Ezt is szeretjük