Mit esznek a királyi család tagjai a legszívesebben? Teljesen hétköznapi ételek a kedvenceik

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Erzsébet királynő és családja nem csupán méregdrága luxusfinomságokat hajlandóak enni, akármilyen nehéz is elhinni. Katalinnak, Vilmosnak, sőt még Györgynek és Charlotte-nak is megvannak a maguk kedvenc hétköznapi ételei.

Ha megkérdeznének arról, hogy milyen ebédért rajong az angol királynő, valószínűleg kaviárra, homárra, vagy valami, szinte sehol sem kapható, kimondhatatlan nevű, és egy átlagember számára elképzelhetetlen árkategóriájú ennivalóra tippelnél, ugye? Pedig egyáltalán nem ilyen ételek a favoritjaik.

Erzsébet királynő

A királynő igazi étcsokifüggő, nehezen bír ellenállni az ebből készült nasiknak – felfogása szerint minél magasabb a kakaótartalma, annál finomabb. A délutáni tea mellé mindig csokiskekszes tortaszeletet fogyaszt, de előző séfje, Darren McGrady azt is elárulta az interneten, hogy a csokis pitéért és a pudingért is odavan. A főételek közül szereti a whiskey-s gombaszósszal nyakon öntött steaket, de a füstölt lazac, a pisztráng és a makréla is a kedvencei közé tartozik.

Fülöp herceg

A királynő férje mindent imád, amit grillen lehet elkészíteni. Gyakran ő maga süti meg a finomságokat a kertben, ilyenkor általában hamburgerhúsra, steakre vagy kolbászokra esik a választása, és persze a barbecue-szósz sem hiányozhat a szabad levegőn ízletesre pirított ételeiről.

kiralyi csalad2

Károly herceg

Károlyról felesége, Kamilla mesélte el egyszer egy tévéműsorban, hogy igazi sajtfan: mindenért odavan, ami ebből a hozzávalóból készül. Ezen kívül az omlettet is nagyon szereti, főleg akkor, ha helyi zöldségekkel együtt tálalják.

Kamilla hercegné

A cornwalli hercegné egyszer saját furcsa kedvencéről is vallott. Elárulta, hogy bár valóban ízletes ételeket készítenek nekik a séfek, számára mégis a borsó az, aminek nem tud ellenállni. Főzve és párolva, lehetőleg minél édesebben imádja, de a legszívesebben nyersen, egyenesen a kertben fogyasztja, gyakran unokáival együtt. Ha pedig ő főz, az olívaolaj és a paradicsomszósz azok a hozzávalók, amik mindig kéznél kell, hogy legyenek.

borso


Katalin hercegné

Katalin hercegné híres nádszálvékony alakjáról, és arról, hogy figyel az egészséges táplálkozásra. A kedvencei a grillezett halfélék, valamint a zöldségek, és gyakran szavaz vegetáriánus menüre is. De azért persze ő is olyan, mint a többi átlagos ember, így a kicsit bűnösebb élvezetekért még jobban rajong: a legnagyobb kedvence ugyanis az indiai gyorskaja, ebből is leginkább a curry, amiből bármennyit meg tudna enni. Emellett a csokis brownie az, amire sosem tud nemet mondani – ahogyan György herceg sem, így gyakran együtt nasiznak belőle pár szeletet.

Vilmos herceg

Vilmos herceg, akárcsak nagyapja, szeret mindent, ami grillezett. Leginkább a csirkére vagy a steakre szavaz, méghozzá közepesen átsütve. Emellett a lasagne-ból is bármennyit meg tudna enni, de Katalin hercegnéhez is szívesen csatlakozik, amikor indiait rendelnek. Amikor kisfiú volt, Diana hercegné a McDonaldsba vitte őket Harryvel, ha örömet akart szerezni nekik, ugyanis ez volt a kedvencük. Ízlése ezen a téren pedig nem sokat változott, mert máig is rajong a hamburgerekért.

György herceg és Charlotte hercegnő

Charlotte és György is ugyanolyanok, mint a hétköznapi gyerekek. Mindegyikük legszívesebben egyetlen ételt enne minden nap: a kis hercegnőnek ez a tészta, tesójának pedig a pizza. Teljesen megértjük őket!

pizza teszta


Harry herceg

Harry a burgerek mellett rajong a banános ízesítésű nasikért. Kedvence a banános-karamellás süti, amiből biztosan nem marad egy szelet sem, ha rajta múlik. De a hagyományos angol pudingot is imádja, a sós finomságok közül pedig a bárányhúsból készült pite a kedvence.

Meghan hercegné

Meghan Markle igazi kajafüggő. Egyszerűen odavan az ételek ízéért, szívesen kipróbál minden újdonságot, de a legjobban a tésztát és a sushit szereti. Egy interjúban elárulta, a legnagyobb gyengesége a sült krumpli – ezt akár egész nap folyamatosan tudná enni. Állítólag a királyi család rendezvényein is külön kérése, hogy legyen belőle a választékban.

Ezt is szeretjük