Icipici Sacher-sütemény: amilyen cuki, olyan finom

Sági Zsófia 2019. január 4.

Két évvel ezelőtt készítettem el először ezt a süteményt - azóta minden évben el kell.  Édesapám és bátyám kedvence lett, úgyhogy tavaly és idén is megsütöttem már karácsonyra, de persze máskor is finom. 

Ízében Sacher-torta, külalakjában aprósütemény - ha szeretitek a Sacher-tortát, akkor a belőle készült süteményt imádni fogjátok, ráadásul hetekig eláll. Bár kicsit időigényes ez a süti az előkészületeiben, főleg, ha nagy adagot készítünk belőle, ennek a desszertnek nem árt az idő múlása, csak még finomabb lesz tőle.

sachersuti.jpg

Az eredeti receptben fele ennyi cukor szerepel, de én megdupláztam a mennyiséget, mert még így is egy kesernyés, nem túl édes tésztát kapunk, amit a lekvár és a csokoládé édesít meg. A sütemény tetejére olvasztott csokoládé kerül, a legjobb, ha étcsokoládét használunk, de tejcsokival is tökéletes - legutóbb én is azzal készítettem.

A tészta formázása picit időigényes, de egyáltalán nem olyan vészes. Kis golyókat kell formázni a tésztából, majd a hüvelykujjunkat belenyomva mélyedéseket kialakítani. Ha megsült a tészta, mindenképpen várjuk meg, amíg kihűl, különben a lekvár teljesen szét fog folyni rajta. Azt sem árt megvárni, amíg a lekvár kicsit megköt, hogy az olvasztott csokoládénk ne keveredjen össze vele, külön réteg alakuljon ki. Ha külalakban nem is sikerül a végeredmény a legszebbre, az íz mindenképpen kárpótolni fog. 

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr10014474076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.