Édes kókuszcsók roppanós csokoládétalppal – Mennyei kényeztetés

Sági Zsófia 2019. január 10.

Puha, omlós belül, ropogós kívül, roppanós alul - ilyen a tökéletes kókuszcsók. Nincs hozzá szükség semmilyen extra összetevőre, ráadásul gluténmentes, úgyhogy a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

A kókuszcsókhoz csak három hozzávaló kell: kókuszreszelék, porcukor és tojásfehérje. Ez a verzió egy picit különlegesebb, mandula- és vaníliakivonat is kerül bele, illetve egy roppanós csokitalp teszi fel az i-re a pontot. 

kokuszcsok_1.jpg

Ha nagyon kicsi tojásokat használunk, előfordulhat, hogy túl száraz lesz a massza, szétesik. Ebben az esetben emeljük meg eggyel a tojásfehérjék számát, ha kevésnek ítéljük a habot, akkor verjünk fel még egy fehérjét hozzá. 

Arra figyelni kell, hogy a tojásfehérjébe ne rögtön tegyük bele a cukrot és a kókuszt, előbb verjük fel kemény habbá és utána adagoljuk hozzá fokozatosan a porcukrot, majd keverjük bele óvatosan a kókuszreszeléket. A porcukor és a tojásfehérje összeragasztja a kókuszt, nem szabad szétfolynia. 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr7514498450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.