Trükkök, amikkel zöldséget csempészek a gyerekek tányérjába - A legjobb, hogy működnek!

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legtöbb gyerek, néhány aranyos csodabogarat leszámítva nem rajong a zöldségekért. Ha mégis, akkor is csak néhány kiválasztott fajtát hajlandó megenni, muszáj olcsó, de hatékony trükkökhöz folyamodnia a ravasz anyának.

Az egyik gyerek csak az uborkát, a másik kizárólag a répát eszi meg, azt sem minden állagban, alakban és kombinációban. Így őrült nagy kihívás minden egyes étkezésbe zöldséget csempészni, márpedig az ajánlások szerint így kellene ennünk és etetnünk. 

A tésztákért minden gyerek rajong, a pesto pedig a mindig működő jolly joker, a mai kisgyerekesek mentsvára, az étel, ami ténylegesen tíz perc alatt készül el és száz százalék siker.

Én talán éppen ezért unom már néha halálosan, és mindig próbálok rajta variálni valamit úgy, hogy kicsit izgalmasabb is legyen és teljes értékű étkezéssé is alakuljon. 

Most zöldségeket sütöttem hozzá - a sült cukkini-és paprika szeletek jól megbújtak a tészta között, bevonta őket is a bazsalikomos szósz, így könnyebben átmentek a rostán, mintha szimpla köretként vagy salátaként próbáltam volna a kölykökbe diktálni. Volt már, hogy sült paradicsomot kevertem bele, az is nagyon menő volt.

Tészta pestóval és sült zöldségekkel

DSC 3624

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 gramm durum tészta
  • 1 darab cukkini
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • ízlés szerint olíva olaj
  • 200 gramm pesto
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket felszeleteljük, sütőpapíros tepsire tesszük, lecsepegtetjük olíva olajjal, sózzuk és a 200 fokosra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg kissé megpuhulnak és itt-ott enyhe színt kapnak. A tésztát a csomagoláson jelzett főzési idő alatt bő, sós, lobogó vízben fogkeményre főzzük. Leszűrjük, elkeverjük a pestóval, majd belekeverjük a megsült zöldségeket. Ha van kéznél, friss bazsalikomot is teszünk rá.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük