Almás mandulatorta liszt és tej nélkül - Puha és nagyon finom

Ács Bori 2019. január 13.

Nem szeretem azt a szót használni, hogy mindenmentes, mert ez a kifejezés annyira negatív, hogy már-már azt sugallja: nincs abban az ételben semmi. Nem, ez egy finom torta, amit mindenféle allergiával szenvedők is bátran fogyaszthatnak.

Olyannyira nem használható erre a tortára a mentes kifejezés, hogy nagyon is sok finom dolog van benne, például rengeteg mandula, ami elképesztően gazdag ízt ad neki, és sok alma, amitől pedig szaftos, édes lesz a tésztája.Az alma és amúgy a banán is elképesztő dolgokat művel a sütemények tésztájával, természetesen ízesíti, édesíti, valamint kötőanyagként is működik és a nedvességet is biztosítja.

dsc_3726.jpg

Az ötlet Nigellától származik, de a recept nálam több ponton is módosult: a cukornak csak a harmadát használtam fel, az almát nem főztem meg, hanem egyszerűen csak robotgépben pürésítettem, és adtam az egész süteménynek egy plusz mandulaíz löketet egy kevés mandulakivonattal. Csodálatos lett, a nem allergiások is mind boldogok voltak tőle.

 

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr8514468444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.