Kókusztejes csirkecurry egyszerűen - Nem kell hozzá extra alapanyag

Ács Bori 2019. január 21.

A kókusztejes currykben az a jó, hogy különlegesek, édesek-savanykásak-fűszeresek, de nincs velük szinte semmi munka. Egyetlen hibájuk az volt, hogy sokfelé kellett rohangálni azokért a különleges hozzávalókért, amikből áll, így ezt a nehézséget is rövidre zártam.

Ez persze komoly csalás, és beismerem, hogy így már szinte nem is nevezhető currynek ez a fogás, hiszen több alapanyagot is behelyettesítettem valami mással. Valóban nem ugyanaz az ízvilág a végeredmény, de még így is egy nem hétköznapi, ugyanakkor szögegyszerű, melengető, téli náthaűző fogás lett belőle. 

A kaffir lime levél helyett citromhéjat tettem bele, galanga helyett gyömbért, a citromfüvet pedig elhagytam. Kókusztej azért kell bele, de az már szerencsére mindenütt kapható. Végső esetben csirkemellből is meg lehet főzni, de igazán puha akkor lesz a hús, ha combból csináljuk.

dsc_4012.jpg

A legmeglepőbb, hogy így, egyszerűsített, tompább ízvilággal elkészítve a gyerekek is imádják. A felnőttek azért kapnak bele egy csomó csilit a végén, csak hogy minden a helyére kerüljön. A tetejére nagyon jól megy egy kis aranyszínűre pirított kókuszreszelék, ha van otthon, nálunk a kép készültekor ez épp hiányzott a kamrából. Párolt rizs megy jól hozzá.

 

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr5114551088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.