Zabpelyhes, magos ropogós: ha rágcsálnál valami egészségeset

Ács Bori 2019. január 21.

Nassolni nyilván rossz dolog, és bármit nassolunk, az egészségtelen. ahogy azt sem hisszük már el, hogy létezik bármilyen étel, ami nem hizlal. De talán azért mégis van értelme legalább annak, ha valódi tápértéket rágcsálunk, ha ránk tör a rághatnék.

A legtöbb szeretett rágcsálnivaló üres kalória, tömény szénhidrát, só, cukor. Ez a ropogós, magvas ropogós ezek ellen az alapok ellen lép fel. Alig van benne zsiradék, az elemeket egy elenyészően kevéske olaj, méz, és a chia mag tartja össze. Liszt helyett magokból és zabpehelyből áll az egész, amik ráadásul pirulás közben elképesztően erős illatot árasztanak és nagyon intenzív ízük lesz. 

Az elkészítése hihetetlenül, banálisan egyszerű: mindent el kell keverni, aztán egy sütőpapírra egyengetni. Nincs formázás, szaggatás, nincs kelesztés, az egész az ötlettől a megvalósulásig 40 percen belül megvan.

dsc_4443.jpg

Mártogatósok mellé is szuperül illik, gluténmentes, ha olyan zabpehelyből készítjük, nincs benne tojás se tejtermék, mindenféle allergiával szenvedőket megvendégelhetünk vele. A magok aránya szabadon variálható az ízlésünk és készletünk szerint, lehet benne több az egyikből és kevesebb a másikból.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr9414553874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.