Ropogós, fokhagymás-parmezános sült karfiol

Sági Zsófia 2019. január 22.

Ezt a receptet elkészíthetjük köretnek, nagy adagban főételnek, de a legjobb szerintem az, ha nassolnivalóként fogyasztjuk. A ropogós, sajtos, ízletes karfiolfalatok már az első alkalommal a kedvenceimmé váltak. 

Melegen, frissen a legfinomabbak, ezért akkor érdemes megsütni a karfiolt, amikor már közeledik a vendégsereg. Egy nagy tepsivel készítettem belőle, mégis se perc alatt elkapkodtuk a falatokat, mindenki folyamatosan rájárt. Én még filmnézés mellé is el tudom képzelni ezt a nasst, hiszen a karfiolt egészen apró darabokra kell szétszedni, egy darab egy falat.

parmezanos-karfiol.jpg

Bár panírozzuk a karfiolt, mégsem időigényes a feladat. A falatokat meg kell forgatni fokhagymás vajban, majd parmezános zsemlemorzsában. Egyszerre sok-sok darabot át tudunk forgatni, válasszunk minél nagyobb tálat a zsemlemorzsának, és jól rázzuk össze a karfiolokat a panírral.

A ropogósra sült falatok mellé tökéletes választás valamilyen szósz. Sima tejföllel is nagyon finom, de készíthetünk egy snidlinges-citromos-joghurtos öntetet, illetve nagy kedvencem lett az utóbbi időben a lime-os joghurtsajt - egy fél lime leve bőven elég bele, még picit kevesebb is -, ezt használom legtöbbször mártogatósnak.  

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr4914565944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.