Remegős citromos sütemény, amivel nagyon nehéz leállni - Kimérni sem kell nagyon

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a citromos desszerteket, akkor ez egészen biztosan az egyik kedvenced lesz. Meyer citrom, lime és sok-sok natúr joghurt alkotja a puha, picit ragacsos piskótát.

Ennek a süteménynek se perc alatt a rabjaivá váltunk - szombaton készítettem el először, de vasárnap már sült is belőle a második adag. Tényleg nem lehet vele leállni, vagy legalábbis nagyon nagy akaraterő kell hozzá.

Az egyik kedvenc desszertes könyvemből vettem az alapreceptet – a joghurtos piskótát. Az alap önmagában is nagyon finom, de én szerettem volna valamilyen citrusos verziót készíteni belőle. Vettem a zöldségesnél pár Meyer citromot, otthon pedig volt még lime, úgyhogy úgy döntöttem, beleteszem mindkettőt. A Meyer-citromnak a héját és a levét, a lime-nak csak a levét használtam fel. Az eredmény elképesztően finom lett.

A süteménybe a sok joghurton és a citrusok levén kívül olaj is kerül, úgyhogy egy nagyon puha, ragacsos tésztát kapunk végeredményül, ami leginkább a sült pudingra hasonlít. A sütési idő változó lehet a sütőtől függően, de nekem legalább 45 perc kellett ahhoz, hogy ne legyen folyós a sütemény közepe. 

A fenomenális ízek mellett az a recept hatalmas előnye, hogy a hozzávalókat ki tudjuk mérni a felhasznált joghurt poharával. Nem kell az edényeket összekoszolni, se mérleget használni. Hát létezik ennél tökéletesebb recept?

Meyer citromos sütemény

meyerrecept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 3 doboz natúr joghurt
  • 2 joghurtos doboz cukor
  • 2 darab tojás
  • 2 joghurtos doboz liszt
  • 0.75 joghurtos doboz napraforgóolaj
  • 1 darab Meyer citrom
  • 1 darab lime
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Öntsük a joghurtokat egy nagy tálba.

Mossuk ki és töröljük szárazra a joghurtos poharat, ezzel fogjuk kimérni a többi összetevőt.

Adjuk hozzá a joghurthoz a cukrot és a vaníliás cukrot, habverővel keverjük simára. Adagoljuk hozzá a tojásokat is, folytassuk a keverést.

Öntsük hozzá az átszitált lisztet és a sütőport, közben folyamatosan kevergessük, hogy ne legyen csomós. Mehet bele a citrom héja és a citrom és a lime leve is. Végül keverjük hozzá az olajat, alaposan vegyítsük el a hozzávalókat.

Kenjünk ki vajjal egy 23x33 cm-es tepsit, öntsük bele a tésztát, majd 180 fokon 40-45 percig süssük, amíg a közepe teljesen átsül.

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors

Ezt is szeretjük