10 perces spagetti ropogós morzsával: a szegények étele volt, de nagyon finom

Ács Bori 2019. január 29.

Az olasz szegény konyha receptjei a legjobbak, ilyen lesz ez is, amihez a maradék, kiszáradt kenyeret lehet úgy hasznosítani, hogy közben valami csodálatos jön létre.

Ez az étel is éppen annyi idő alatt készül el, amíg a tészta kifő, tipikusan azokra az esetekre való, amikor tényleg semmi nincs otthon, de tészta, száraz kenyérmaradék, meg ez-az ízesítőnek azért mégis akad a kamrában.

Előre furcsának tűnhet, hogy morzsával esszük a tésztát, de amiért az egész dolog nagyon jó lesz, annak két kulcsa van. Az egyik, hogy a ropogósra pirított kenyérmorzsa egyenletesen rátapad a spagettire, ezzel állandó, folyamatos állagbeli kontrasztot képezve minden egyes falatban. A másik titok, hogy a kenyérmorzsa rendkívül hatékony ízszállító, bármit magára vesz, magába szív, amit hozzáadunk.

spagetti_zsemlemorzsa_val.jpg

Az eredeti recept fokhagymát és peperoncinót  (csípős paprikát) ír elő, most a fokhagyma mellé rozmaringot és aszalt paradicsomot tettem, és nagyon jók voltak együtt. 

A sajt, amit hozzá teszünk, lehet parmezán, de pecorinóval talán még jobb ez az étel, mert nagyon sós, intenzív az íze.

Korábbi kedvenc tízperces olasz tésztáink a paradicsomos, a sajtmártásos,  és a carbonara.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr5114568288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.