Kenyér helyett édeskrumpli megy a pirítóba

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Általában erős fenntartásokkal állok a jövő-menő gasztrodivatokkal és cukkinispagettikkel szemben, de a mostani egészen elképesztően bejött. Pirítós, kenyér helyett édeskrumpliból.

Igen, nagyon furán hangzik, és furcsa is, mégis finom. Már önmagában furcsa jelenség, hogy valami mást dugunk a pirítóba, de hogy édeskrumplit, az pláne. A trend azonban még ennél is tovább megy, és elképesztő dolgokat ken a pirítóban megsült krumpliszeletekre a sós-csípőstől egészen a brutálisan édesig. A teljesség igénye nélkül néhány ötlet a holnapi reggelihez:

  • Avokádó, füstölt lazac és buggyantott tojás
  • Tonhal és lila hagyma
  • Mogyoróvaj és banán
  • Tejszínhab és eper
  • Bab, sült karfiol
  • Pesto
  • Humusz
  • Nutella
  • Rántotta
e deskrumpli toast

A metódus

Az édeskrumplit alaposan megmossuk és hosszában olyan vékony szeletekre vágjuk, amilyenre csak lehetséges, ez kb fél-egy centiméter. Betesszük a kenyérpirítóba, és két kört megyünk rajta, azaz összesen kb. 6- 7 percig sütjük. Kész, jöhetnek a feltétek.

Azért senki ne gondolja, hogy így kevesebb szénhidrátot visz be, mintha kenyeret enne, de az élvezeti értéke mindenképp izgalmasabb, a tápértéke pedig sokkal nagyobb, mint egy átlagos pirítósé. 

Akinek nincs otthon kenyérpirítója, persze a sütőben is gyárthat édeskrumpli-pirítóst, csak a poén vész el. Ehhez a krumpliszeleteket kb. 200 fokosra előmelegített sütőben kell addig sütni, míg puhák és itt-ott foltosak nem lesznek. Nekem fetával jött be a legjobban, mert kell a sós az édes krumplihoz, de tényleg érdemes kísérletezni.

Ezt is szeretjük