Hogyan lesz a tejfölös túróból önálló fogás? Bizony, lehetséges

Ács Bori 2019. február 9.

Gyerekkorunkban gyakran volt az asztalon hideg vacsorák mellett, csak úgy, tejfölös túró, lehetett édesen is enni, vagy sósan, de azt nem gondoltam, hogy ez egy recept. 

Azt pedig pláne nem gondoltam, hogy egy svéd gasztroblogon fogok találkozni vele, ahol gyors köztes étkezésnek ajánlja a szerző. Hiszen a túró eléggé magyar dolog, külföldön legfeljebb az utánzatai léteznek. De még nálunk sem eszik így, mindenfélével megfejelve, ahogy A Green Kitchen Stories készítette.

Mióta kipróbáltam egy jelentős mértékben egyszerűsített változatát, azóta ez az egyik kedvenc reggelim, ami nem csak iszonyú finom, de minden benne van, és elég jól kitart akár egy kései ebédig is. 

tejfo_lo_s_tu_ro.jpg

Itt almával készül, és valóban ez passzol hozzá a legjobban, de én annyira megszerettem ezt a konstrukciót, hogy csináltam már naranccsal és körtével is. AMikor épp nincs készen hozzá granola, sima durvára vágott magvakkal, különösen mandulával és dióval is finom, szóval elég szabadon variálható, a lényeg a selymes tejfölös túró  és a ropogós feltétek együttállása.

 

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr4314602018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.