Csokoládé-előfizetés: hihetetlen, de létezik

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csoki-előfizetés olyan új keletű dolog, amellyel valóra vált minden csokoládérajongó álma. Ha szeretnél minden hónapban minőségi csokoládékkal teli dobozt kapni a postaládádba, akkor nézd meg, milyen előfizetések közül válogathatsz. 

Nagyon sok külföldi előfizetés létezik, és szerencsére a legtöbb Magyarországra is szállít. Vannak olcsóbb, kevésbé minőségi csomagok és egészen drága, prémium termékek is. De nemcsak külföldről rendelhettek csokoládét magatoknak - egyre több hazai csokoládémanufaktúra száll be a csokoládé-előfizetésbe.

Az amerikai és a japán előfizetések a legnépszerűbbek külföldön, de Magyarországra inkább a japán cégek szállítanak. Ha egyéves előfizetést nem is kötnétek, az egyhavi csomagot érdemes kipróbálni, főleg azért, mert sok cég ingyenes próbacsomagot is küld.

Tokyo Treat

A japán cég ingyenes szállítást vállal világszerte, így van ez Magyarország esetében is: a rendelt csomagok 2-4 hét alatt érkeznek meg. Két csomag közül választhattok: van prémium és klasszikus előfizetés. A prémiumcsomag 31,50 $-ba, vagyis körülbelül 8900 forintba kerül havonta és 17 terméket tartalmaz: van benne üdítő, újdonságok, animés rágcsálnivalók, cukorkák, DIY formázható édességek, partifalatok és persze részletes útmutató a nassolnivalókhoz. Ezzel szemben a klasszikus csomag 22,50 $-ba, vagyis 6400 forintba kerül, ebben viszont nincs üdítő, animés rágcsálnivaló és partifalat. A cég minden hónapban tematikus csomagot küld, például novemberben direkt őszi ízeket, almás, gesztenyés édességeket, decemberben a "Mikulás nassolnivalóit", februárban valentin-napi csomagot küldtek. Ha felkeltette az érdeklődéseteket a csomag, itt tudjátok megrendelni.

csokielofizetes2

Japan Candy Box

Ez az előfizetés egy fokkal olcsóbb az előzőnél, de hasonló érdekességeket kóstolhattok, főként japán cukorkákat és kisebb édességeket, csokoládékat rendelhettek a cégtől. Az egyhavi csomag 20 $-ba vagyis 5600 forintba kerül. A csomagban 10 japán édesség lapul, vannak benne újdonságok és hagyományos nassolnivalók is, illetve a cukorkák és a csokoládék mellett egy-két sós rágcsálnivaló is található a dobozban. A Tokyo Treathez hasonlóan ők is tematikus csomagokat küldenek minden hónapban. Magyarországra ingyenesen szállítanak, körülbelül 3 hét a várakozási idő. Az előfizetésre itt tudtok feliratkozni. 

Bokksu

A Bokksu annyiban tér el a fent említett előfizetésektől, hogy válogatott, prémium minőségű nassolnivalókat tartalmaz, amelyeket a cég közvetlenül a gyártóktól szerez be. Ez azt jelenti, hogy sok olyan kézműves termék lapul a dobozban, amikhez sehol máshol nem lehet hozzájutni. A prémium minőség a csomag árán is meglátszik, a kisebb doboz 25 $-ba, vagyis 7000 forintba, a nagyobb doboz 39 $-ba, vagyis 11.000 forintba kerül havonta. A cég, az édességek mellett, finom teákkal is meglepi az előfizetőket, illetve egy kis útmutató is található a dobozban, amiben olvashattok a nassolnivaló eredetéről, ízvilágáról és a benne fellelhető allergénekről. A csomagot a Bokksu weboldalán tudjátok megrendelni. 

csokielofizetes

Bár magyar csokoládé-előfizetések még nincsenek olyan szép számmal, mint a japánoké, a két kézműves csokoládémanufaktúra előfizetésén érdemes elgondolkodni:

Choco Facture 

A magyar csokoládémanufaktúránál ötféle csomagból válogathatnak az előfizetők: tesztelő, gyakorló, gyakorlott, profi és üzleti csomagból. A tesztelő csomagban 10 szem válogatott bonbon van 3990 forintért, a gyakorlóban 15 szem bonbon és 2 darab csokinyalóka 5990 forintért, a gyakorlottban 20 szem bonbon, 2 darab csokinyalóka és 2 darab forrócsokoládé-gömb 7990 forintért, a profiban 25 szem bonbon és az előbb említett finomságok, de ez már 9890 forint, az üzleti csomag pedig egyedileg állítható össze. Bár borsos ára van a csomagoknak, kézzel készített és dekorált, kiváló minőségű, belga csokoládéból készült bonbonokról van szó. A gyönyörű bonbonokat itt tudjátok megnézni.

Demeter Chocolate

Nagy örömünkre a Demeter Chocolate is elindította a csokoládé-előfizetést, a próbacsomag ára 4490 forint, amit itt tudtok megrendelni. A nemzetközi és hazai díjakat nyert kézműves csokoládékból mindig szezonhoz illő dobozt kaptok, a cég újdonságait elsőként kóstolhatjátok meg. A kiszállítás ingyenes és még bónuszajándékok is járnak az előfizetés mellé, illetve születésnapra exkluzív meglepetést küldenek. Az ünnepek alatt tematikus csomagokat állít össze a cég, karácsonyra, húsvétra és Valentin-napra olyan alkalomhoz illő csomagot küldenek, amit akár ajándékba is lehet adni. A csokoládémanufaktúráról ebben a cikkükben olvashattok bővebben. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük