Létezik olyan pizza, ami nem hizlal? Igen, ha tojásból készítjük

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szeretnénk egy diétás, finom reggelit készíteni, akkor a pizzaomlett a tökéletes választás. Lényegében egy könnyed, tojásos omlettről van szó, amit tetszőleges feltéttel megpakolunk, majd a sütőben kisütünk.

Egy omlett összeállítása nem tart tovább 2 percnél és a sütése sem időigényes folyamat. Amire szükségünk van hozzá, az egy pizzasütő lap vagy egy sütőbe tehető serpenyő, de ha egyik sem áll a rendelkezésünkre, akkor tortaformát is használhatunk. 

A pizzaomletthez először meg kell sütnünk a tojásos alapot, majd, ha az elkészült, mehetnek rá a feltétek. Azokkal együtt is visszatesszük a sütőbe pár percre, de éppen csak annyi időre, amíg a sajt megolvad és a szalámi megpirul. 

A pizzaomlettünkre számtalan dolgot tehetünk, mutatunk pár ötletet inspirációnak:

  • paradicsomszósz, kukorica, bacon
  • paradicsomszósz, hagyma, szalámi
  • koktélparadicsom, spenót, cukkini
  • gomba, paradicsom, petrezselyem

Mivel az omlettünk nem tartózkodik sokáig a sütőben, az alapanyagok nem kapnak sok hőt, ezért a hagymát érdemes előre megdinsztelni, a bacont pedig ropogósra sütni. Az olyan hozzávalók esetében, mint a szalámi, koktélparadicsom vagy a kukorica nem kell előre dolgoznunk, azoknak bőven elég az az öt perc, amit a sütőben töltenek.

Pizzaomlett

pizzaomlettrecept

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 6 darab tojás
  • 2 evőkanál tejszín
  • ízlés szerint só, bors
  • 250 gramm mozzarella
  • 8 szelet szalámi
  • ízlés szerint petrezselyem (friss)
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel a tejszínnel, a sóval és a borssal.

Keverjünk bele 50 gramm reszelt mozzarella sajtot, majd öntsük a tojásos masszát egy pizzasütő lapra, és tegyük 180 fokos sütőbe 10 percre.

Ha készen van, szórjuk meg a maradék 200 gramm mozzarellával, tegyük rá a szalámiszeleteket és az apróra vágott petrezselymet. Mehet vissza a sütőbe, ha aranybarna, készen van.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük