Hétvégén Mentes Feszt: minden finomságot megtalálsz az egészséges életmódhoz

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Február 23-24. között rendezik meg Budapesten a Mentes Fesztet, ahol mentes termékek, szakmai előadások, kispiac, gasztroudvar és megannyi érdekesség várja az érdeklődőket.

A Mentes Feszt egy olyan könnyed, két napos, színes, de egyben szakmai fesztivál életre hívása, ahol minden egészségtudatos ember megtalálhatja a számára legideálisabb étrendet és szolgáltatást. A rendezvény célkitűzése, hogy minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhassa meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat és kedvenc ételeit. 

Mentes Gasztrosétány

Több mint 40 kiállító mutatja be glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes, egészségtudatos termékeit és szolgáltatásait. A kiállítók olyan vállalkozások, amelyek termék- vagy szolgáltatásköre az egészségtudatos élethez kötődik. Az emeleten olyan kistermelők, őstermelők állítanak ki, akik minőségi alapanyagból, limitált mennyiségben, tartósítószer és káros adalékanyag-mentes termékeket állítanak elő és ezeket értékesítik. Olyan kiállítók lesznek kint a rendezvényen, mint:

Diéta Life Market

A Diéta Life Market fő céljai közé tartozik, hogy üzlethálózatában a mentes és egészséges termékek széles választékát könnyen elérhetővé tegye mindenki számára. Ezért is csatlakozott örömmel az első alkalommal megrendezésre kerülő Mentes Feszthez, mint az esemény kiemelt támogatója. A kiállításon minden látogatót kedvezménykuponokkal lepnek meg, az első 300 látogató pedig ajándék bevásárlótáskát is kap.

Martontej

AMartontejhagyományos tejtermékei a régi idők magas minőségét és ízeit idézik. A gondosan tartott állatok tejéből, magas beltartalmi értékei révén minden tekintetben egyedülálló termékeket tudnak gyártani, amelynek ízvilága a régi, jól megszokott minőséget képviseli, a tartósítószerrel és mesterséges anyagokkal kezelt olcsó termékekkel szemben.

Koko Dairy Free

Frissen préselt kókusztejből készült, vitaminokkal dúsított, ízesített kókusztejek és kókuszghurtok, valamint kókuszmargarin kapható náluk. Minden Koko termék vegán, laktóz-, szója- és gluténmentes, tehéntejfehérjét nem tartalmaz, GMO-mentes, valamint mesterséges aromáktól, tartósítószerektől és színezékektől mentes.  

Mentes

Mindenmentes édes süteményeket, kekszeket és granolákat árulnak vegán, glutén-, laktóz- és hozzáadott cukortól mentes formában, minőségi alapanyagokból, tartósítószer nélkül.

Pet Farm Family 

Ez a kezdeményezés négylábú barátainkra is gondolt, hiszen nekik is joguk van ahhoz, hogy élvezzék az életet. A cég termékei kizárólag környezetbarát alapanyagokból készülnek, mesterséges összetevők nélkül. Csak helyi, szabad tartásban gazdálkodó farmokról és a vadonból származó húsokat használnak fel minőségi, környezetbarát és bio eledeleikhez.

mentesfeszt2

Előadók, programok

A két nap alatt 20 szakmai előadás várja az érdeklődőket, mint a cukormentes sütés-főzés alapjai vagy a mentes bőrápolás 30 év felett, de Szabó Norbert Guinness rekordertől a boldog és egészséges élet titkát is megtudhatjuk, illetve a környezettudatos konyháról is szó esik majd. A részletes programot a Mentes Feszt weboldalán tudjátok elolvasni.

A szervezők a kicsikre is gondoltak, úgyhogy a Minimax által támogatott gyereksarokban foglalkozásokkal készülnek, vasárnap pedig ovis és sulis jógát is tartanak majd.

A rendezvény helyszíne

A Mentes Fesztet az ELTE Gömb Aulájában, a Pázmány Péter Sétány 1/A-ban rendezik meg, amely tökéletes helyszín egy tél végi/év eleji egészségtudatos fesztiválhoz. Impozáns, egyedi és az üvegezett felsőrésznek köszönhetően egy hideg téli napon is meleg érzést tud kelteni a fűtött és zárt, de természetes fényű épület. A "mentes" irányzatok legnevesebb szereplőit 2 szinten, több mint 1000 négyzetméteren vonultatják fel. A jegyeket itt tudjátok megvenni, az elővételes jegyek kedvezményes áron kaphatóak, de a helyszínen is tudtok belépőt vásárolni. A belépőjegy mellé minimum 25.000 forint értékben beváltható kedvezménykupont kapnak az érdeklődők.

Fotók: Mentes Feszt Facebook-oldal

Ezt is szeretjük