Ebéd tizenöt perc alatt - Cukkinis-tonhalas tészta

Szász Eszter 2019. március 4.

Ezt a villámgyorsan elkészíthető ételt akkor főztem meg először, amikor még a gyerekeim kicsik voltak, és a játszótérről hazaérve két éhes szájat kellett jóllakatnom - azelőtt, hogy a fáradtságtól elájultak volna a kanapén. 

Kezdő anyukaként igyekeztem már reggel megfőzni az ebédet, hogy a délelőtti programokról hazaérve csak melegíteni kelljen, mert tudtam, milyen türelmetlen tud lenni két éhes, fáradt és nyűgös gyerek. De minden igyekezetem ellenére előfordult, hogy reggel olyan hirtelen hagytuk el a lakást, hogy esélyem sem volt főzni, vagy egész egyszerűen aznap fogalmam sem volt, hogy mit készítsek ebédre.

cukkinis_tonhalas_te_szta_web.jpg

Ez a recept úgy született, hogy egy szokásos játszótér-látogatásról hazaérve konstatáltam, hogy körülbelül negyed órám van az ebéd elkészítésére és gyakorlatilag semmi sincs otthon. Addig kutakodtam a spejzban, amíg végül találtam egy cukkinit és egy tonhalkonzervet. Tészta is volt otthon szerencsére.

Így született meg a tonhalas-cukkinis tészta, amit én fusilliből szoktam csinálni, mert arra szuperül rátapad a tonhal, de bármilyen más tésztát is lehet használni. Ha végképp kifogyok a készletekből, akkor rizzsel is tökéletes ebéd, ha pedig kicsit tartalmasabb fogást szeretnék készíteni, akkor a szószt egy kis tejszínnel is összeforralom. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr5314635696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.