Lédús mangó és roppanós zöldségek: igazi tavaszváró saláta

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mangó önmagában is az egyik legjobb gyümölcs, de különösen olyankor esik jól, amikor már nagyon várjuk a friss, nyári ízeket. A mangó legjobb tulajdonsága mégsem ez, hanem az, hogy hihetetlenül jól passzol más, különösen sós, savanykás ízekhez.

Az állaga majdnem olyan, mint a baracké, de mégsem, mert van egy kis tartása, állóképessége. Ennek köszönhetően jól keverhető, bírja a strapát salátákban is, mert ugyan enged picit a levéből, de össze nem törik.

Ez az egyedülálló állag teszi különlegessé ezt a salátát: a mangó három alapanyaggal találkozik, amelyek háromféleképpen ropogósak. Az alma, az uborka és a répa máshogy roppanósak, de mindegyik mellett szuper kontrasztot képez a puha, édes mangó.

Az egész saláta kap egy gyömbéres, savanykás, édes és sós öntetet, végül pedig még mogyoródarabok is kerülnek a tetejére. Akkor az igazi, ha friss zöldfűszerekkel készül, korianderrel és mentával, de ez nincs mindig kéznél, szóval szűkösebb időkben nélkülük is elkészíthetjük.

Édes-csípős saláta mangóval és ropogós zöldségekkel

mangós uborkasaláta

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 darab mangó
  • 0.5 darab kígyóuborka
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab alma
  • 1 evőkanál gyömbér, reszelve
  • 1 darab citrom leve
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 marék földimogyoró
  • opcionális friss zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A mangót megpucoljuk, felkockázzuk, és megpróbáljuk a többi zöldséget, illetve az almát is a mangó kockaméreteihez igazítva feldarabolni. Mindent összekeverünk egy tálban, majd a citromléből, cukorból, szójaszószból és reszelt gyömbérből öntetet keverünk, ezzel locsoljuk meg a salátát. A tetejére durvára tört földimogyorót szórunk.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük