Sushi-élmény algalapocskák és tekergetés nélkül - Készítsd el tálban!

Gedeon Lili 2019. március 26.

A sushi egy olyan étel, amitől többen ódzkodnak: sokan már a nyers hal gondolatától is hidegrázást kapnak. Pedig nem csak halas változatban készül, a zöldséges vagy éppen tojásos töltelékű tekercsek is nagyon népszerűek.

A bonyolult japán fogást otthon elkészíteni igazi kihívás, egytálételként viszont megúszható a tekergetés, bár valószínűleg egy japán szentségtörésnek nevezné a fogást. 

Világéletemben odavoltam a japán konyháért, de az olcsóbb, bolti változatok sose adták vissza azt az ízvilágot, amit a kézzel készített, hagyományos sushi. Akármennyire is szeretek főzni, az algalapokkal való küzdelem gondolata már csírájában elfojtotta a sushikészítési ambícióimat.

A megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk

Aztán egyik nap, az Instagram böngészése közben egy fenomenális koncepciót fedeztem fel. Az ellenállhatatlan egytálételben minden benne volt, ami egy elsőrangú sushihoz kell: rizs, lazac és zöldségek.

Jobban belegondolva rájöttem, hogy a sushi-élményt nem feltétlenül maga az étel formája, hanem az íze adja. Az pedig, hogy melyik változatát esszük, mit sem változtat azon, hogy a világ egyik legínycsiklandóbb ételét fogyasztjuk, ami mellesleg szuper egészséges is, sőt, a fogyókúrázók is ehetik. Ráadásul mi magunk dönthetjük el, nyersen vagy sütve készítjük el hozzá a feltétet.

sushital.jpg

A jó sushi titka

Bár a sushi a hal miatt drága, van egy másik borzasztó fontos komponense, amit ha nem készítünk tökéletesen, ne várjunk sokat a végeredménytől. Ez pedig a sushi-rizs. Ez a legtöbb nagyáruházban kapható, és igaz, hogy drágább, mint a hétköznapokban használt társa, de ezen áll vagy bukik a sushi-tál sikere.

Nem kell különleges alkalomra várni, ha úgy érezzük, ízlelőbimbóink egy kis törődésre vágynak. Bármelyik hosszú nap végén jutalom ez a mennyei és egyszerű étel.

Fontos, hogy ha frissen vesszük a halat, akkor nagyon megbízható legyen a forrás, mirelitet ne használjunk. Ha valaki ódzkodik a nyers haltól, akkor füstölt tonhalat és lazacot is használhat.

Ha vendégeket várunk, biztosan lenyűgözzük a meghívottakat az alábbi fogással: a sushi mindenki szemében egy exkluzív, különleges ételnek számít, úgyhogy baráti vacsoracsatákon bátran vállaljuk be, nem okozunk vele csalódást.

Fotó: Getty Images/Shutterstock 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr6014260549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.