A legjobb dolog, ami medvehagymából készülhet - Tízperces pesto dióval

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amikor jönnek a zöldek, akkor kezdődik a pesto szezonja is. Az eredeti - bazsalikom, parmezán, fenyőmag - hármast ugyan tényleg nem nagyon lehet felülmúlni, de az alapszerkezetet megtartva, a szereplőket variálva csoda kerekedhet belőle.

Egy adag zöld, egy adag mag, egy adag sajt és egy mozsár vagy egy aprító: ezek kellenek az univerzális pesto alapreceptjéhez. A medvehagymából készülő pesto viszont más, mint a többi. Ez az ártatlan zöld levélnek tűnő hagyma valójában éppen olyan erős, mint a névrokonai.

Csípős pesto?

Összetörve vagy ledarálva még jobban üt, mintha csak úgy magában, darabolva ennénk, úgyhogy érdemes arra figyelni, hogy a medvehagymás pesto nem gyerekjáték, nagyon jó, de csípős és erős étel. A dió ezen a markáns hatáson még nagyobbat dob a maga karakteres ízével. 

Ebben a pestóban is az a jó, hogy nemcsak tésztával működik, hanem egy unalmas szendvicset is képes feldobni, sőt, jól megy húsokhoz vagy sült zöldségekhez is.

Medvehagymás pesto

medvehagyma pesto

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 100 gramm medvehagyma
  • 2 marék dió
  • 50 gramm kemény, sós sajt
  • ízlés szerint
  • 1 deciliter olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát nagyobb darabokban tesszük az aprítóba vagy a mozsárba, és a többi alapanyaggal együtt simára dolgozzuk.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük