Ropogósra sült, fűszeres csicseriborsó - A legjobb egészséges nassolnivaló

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha már muszáj rágcsálni valamit, az mindenképp legyen fűszeres, izgalmas, ne csak szimplán fojtogatóan sós. Az se baj, ha amit rágunk, az nem eszméletlenül egészségtelen és nem eredményez instant hízást.

Ez a sült csicseriborsó mindezt tudja, ráadásul körülbelül három mozdulat elkészíteni. A csicseriborsó az egyik legjobb szénhidrátforrás, mert sok rostot tartalmaz, így a szénhidrátok nagyon lassan szívódnak fel belőle. Persze ettől még nem kell belőle ész nélkül kilókat habzsolni, de biztosan jobb választás a csipsznél vagy a ropinál. 

A csicseri átalakul a sütőben

A csicseri íze már önmagában eszméletlenül jó, de mély, karakteres, mogyorós lesz a sütőben. Ehhez még jönnek a fűszerek, amit mindenki ízlése szerint alakíthat - a lenti recept legyen csak irányadó. Jól megy hozzá a cayenne-bors, az őrölt római kömény, a gyömbér, a kurkuma vagy a füstölt paprika.

A készre sült csicseriborsót nem csak simán rágcsálni jó, de salátához, salátára szórva is szuper, vagy sült zöldségek mellé, például egy ilyen őrületesen menő Buddha-tálon is nagyon jó helye lehet. 

Ropogós, fűszeres sült csicseriborsó

sült csicseriborsó

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 300 gramm főtt vagy konzerv csicseriborsó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót egy nagy konyharuhába borítjuk, szárazra töröljük. Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A szárazra törölt csicseriborsót beleszórjuk, majd meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a fűszerekkel. Alaposan elkeverjük, hogy a fűszerek és az olaj egyenletesen bevonja. Betoljuk a sütőbe, és körülbelül 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük